Pepa Izquierdo: “No s’han explicat les mesures preses en sanitat, s’intenta confondre la gent amb la privatització de la gestió en Sanitat i s’ha eludit la responsabilitat de qui porta 17 anys governant la Generalitat”.

Al llarg de la passada setmana, diversos responsables de la Conselleria de Sanitat han visitat alguns municipis de la Safor per tal d’explicar les retallades previstes en aquesta àrea. Divendres, sense anar més lluny, a Ròtova del subsecretari autonòmic de Sanitat Agapito Núñez; dijous, el mateix conseller Luis Rosado feia acte de presència a Simat i a La Font d’en Carròs, en actes coorganitzats pels respectius Ajuntaments, tots ells del PP. La seua presència, segons alguns consistoris “s’emmarcava en la campanya informativa que des de la Conselleria de Sanitat s’està realitzant per a informar la ciutadania de les mesures d’ajust que se’n van a incorporar-se al funcionament dels servicis sanitaris públics”.

D’inici, el BLOC-Compromís de la Safor-Valldigna considera que estes xerrades han sigut totalment parcials. Començant pel títol: “mesures d’ajust” quan tots sabem que son “retalles dels serveis en tota regla”. El PP intenta desembarcar als municipis on governa per frenar la percepció que la ciutadania té de la imminent privatització de la sanitat. Però un Ajuntament és la suma de totes les sensibilitats: no pot estar al servici únicament del PP.

En segon lloc, segons explica la secretària comarcal del BLOC-Compromís, Pepa Izquierdo, no s’han presentat eixes “mesures d’ajust”, que bàsicament consisteixen en retallades a la sanitat pública i en privatitzacions de la gestió d’hospitals i de la resta del mapa sanitari. S’han llançat missatges per confondre la gent: des de Conselleria, es diu que l’hospital serà públic. És a dir, la construcció de l’hospital i l’edifici és pagat pel govern, però la gestió serà privada, per part d’empreses.

Des del BLOC-Compromís lamenten també el to d’estes xerrades, amb una informació molt curta i simple, sense cap raonament seriós, quasi tractant al poble com a persones de poc instruïdes.

“Han fet una ronda pels municipis en unes reunions que semblen burles de cara a la gent; i en elles hem trobat la col·laboració de molts governs locals”. D’exemples, en boca d’Agapito Núñez, qui va visitar Ròtova divendres 11, en podríem posar abastament: le decimos ajustar, no recortar”; “no hay dinero en la caja al abrirla…”, com si no hagueren estat governant la Generalitat durant 17 anys. “No interesa quien limpie, sólo que esté limpio”, un pas previ a eliminar els criteris de selecció per acabar de col·locar als amics, i a primar els beneficis econòmics davant de la qualitat del servei.

Núñez demanava als presents “contribuir” i una “redistribución a la prestación farmaceutica” (els 8 euros al mes; o els 18 €/mes per a les de més de 1400 €/mes).- I reblava el clau amb allò de “no és un copago, sólo pedir colaboración, una pequeña aportación”. Com si col·laborarem amb una ONG. Realment patètic.

“Estes no són afirmacions serioses ni responsables. Vindre a posar exemples sobre com ajusten les despeses les ames de casa, mentre el govern es gasta els diners públics en invitacions per a esdeveniments, en fastos, en F1 i fent-se càrrec d’empreses en fallida (com Valmor) és una burla en tota regla. El PP ha tingut diners per a tot excepte per als serveis públics, que són els que hem estat pagant totes i tots amb els nostres impostos. I ara volen que en paguem més -d’impostos-, que tinguem menys i pitjors serveis públics, que perdem subsidis i que es reduïsca la protecció social”.

I tot això venen a dir-nos-ho a casa nostra, en un ‘teatret’ muntat en nom de l’Ajuntament.