Per a la secretària d’Educació del BLOC-Compromís de La Safor-Valldigna, Laura Morant, “el problema de l’educació pública no passa per fer noves lleis, passa per posar els instruments necessaris per a millorar la qualitat.”

Convoquen la ciutadania a participar de la concentració prevista per al dimecres, 12 de desembre, a les 18.30 h, a la plaça Major de Gandia, contra les retallades a l’escola pública i la reforma educativa.

La Safor-Valldigna, 10 de desembre de 2012.-

La secretària d’Educació del Bloc-Compromís de La Safor-Valldigna, Laura Morant, considera que l’avantprojecte de llei de la reforma educativa que proposa el govern de Rajoy, “és una autèntica contrareforma ideològica, que es vol fer sense debat, trencant tots els consensos i humiliant a les autonomies que tenen més riquesa cultura i lingüística, com és el cas del País Valencià. Sens dubte, la contrareforma de Wert és més pròpia del ‘Movimiento’ que d’un estat plurinacional i democràtic”.

Segons Morant, “el ministre Wert ha estat l’encarregat de desemmascarar l’autèntica política educativa del PP, una política que beneficia als rics, que vol expulsar de l’educació als qui menys tenen i que menysprea al professorat. A més, l’atac directe a les llengües oficials de les autonomies suposa un pas cap enrere que ens situa en temps del Decret de Nova Planta o de l’Espanya de la “Una, grande y libre” que no acceptava la riquesa plurinacional i multicultural de l’estat, imposant la pobresa ideològica pròpia dels dirigents autoritaris”.

Per a secretària d’Educació, “Wert demostra el que vol realment el PP amb el valencià, el problema que els diferents governs de Camps i ara de Fabra han intentat acabar amb la nostra llengua, menyspreant-la i retallant-la a l’ensenyament i ho han fet a poc a poc, intentant dissimular, però el ministre no ha pogut contenir la seua ira centralitzadora i despersonalitzadora i ara els populars valencians no tenen més remei que posicionar-se: O estan amb el ministre i amb la mort de la nostra llengua o estan amb el sentiment de milers i milers de pares i mares que volen que els seus fills estudien en valencià i també en moltes altres llengües”.

Segons Morant, “el problema de l’educació pública no passa per fer noves lleis, passa per posar els instruments necessaris per a millorar la qualitat. Està clar que el PP no vol millorar l’ensenyament públic i universal i que prefereix afavorir al sector privat i, en especial, el que està més posicionat ideològicament amb els dogmes contraris a la riquesa de la pluralitat propis del PP”.

Des de Compromís han anunciat que mostraran la seua total oposició a l’avantprojecte de llei, una oposició que es materialitzarà al Congrés dels Diputats, mitjançant les iniciatives parlamentàries de Joan Baldoví, com també a les Corts Valencianes i en tots els ajuntaments del País Valencià on la coalició té representació.

En aquest sentit, es sumaran a la concentració comarcal prevista per al dimecres 12 de desembre, a les 18.30 hores, a la plaça Major de Gandia contra les retallades a l’escola pública i la reforma educativa de Wert i animen la ciutadania a participar-hi.