El Consell Comarcal de Compromís de la Safor-Valldigna es va reunir ahir dilluns per analitzar diversos temes de l’actualitat política de la comarca. Entre ells, òbviament, la situació de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna arran de la destitució del govern de la regidora d’EU.

Per al Consell Comarcal, esta decisió no és conseqüència únicament de les darreres discrepàncies públiques al voltant dels pressupostos municipals sinó la culminació de desencontres produïts des del mateix plenari d’investidura i la més que evident falta de confiança entre dos dels grups municipals integrants del govern (Compromís i PSOE) i la representant d’EU. Esta falta de confiança ha desembocat en la impossibilitat d’un diàleg fluid, condició mínima indispensable per a l’existència d’un pacte de govern estable.

El Consell Comarcal de Compromís lamenta la impossibilitat d’acords però entén que, arribats a este punt, la decisió presa de revocar les competències delegades a la regidora d’EU era l’única eixida raonable.

Una decisió, d’altra banda, arriscada però valenta, ja que suposa un govern en minoria però cohesionat.

Finalment, el Consell Comarcal li demana al govern de Tavernes que continue amb el treball rigorós dut fins ara i que tants bons resultats està donant, tot i esperant que la nova situació política no dificulte la presa de decisions ni entorpisca la tasca del govern municipal.