Compromís per la Safor-Valldigna dóna suport i participarà a les concentracions del 23-M contra la LOMQE, que tindran lloc a Gandia, Oliva i Tavernes a les 17:30 hores, organitzades per la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Safor-Valldigna. Animen la ciutadania a participar-hi.

Compromís per la Safor-Valldigna anima la ciutadania a sumar-se als actes de protesta organitzats a la comarca per tal de denunciar les retallades en educació i en contra de la reforma educativa (LOMQE), més conegut com a llei Wert.

La responsable comarcal d’Educació, Laura Morant, ha indicat que “sobren motius per sumar-se a les concentracions contra una reforma educativa sense justificació, feta sense cap tipus de consens. Una reforma partidista i neoliberal; sexista, en permetre col·legis segregats per sexe; classista, es reforça la segregació per classe social i ètnia a partir dels catorze anys. Una reforma que a més, està en contra de l’ensenyament en valencià, perjudicant el seu ús i estudi a través dels diferents trams educatius”.

Compromís continua recordant que, les reformes educatives han de lluitar contra el fracàs escolar i millorar la qualitat de l’ensenyament, “no intentar que cada vegada menys alumnes puguen formar-se i accedir a estudis superiors”. A més, cal exigir el respecte per la llengua que parlem també els valencians. Per a Morant “és intolerable el menyspreu cap a l’ensenyament públic, i al valencià, que promouen els representants del PP, més preocupats a privatitzar col.legis i a obligar tothom a rebre l’assignatura de religió”.

És per aquesta raó, que Compromís per la Safor-Valldigna dóna suport i participarà a les concentracions del dijous 23-M contra la LOMQE i que tindran lloc dijous a Gandia, Oliva i Tavernes a les 17:30 hores, organitzades per la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Safor-Valldigna.