Les alcaldies consideren necessari doblar els esforços per fomentar el treball conjunt de tots els municipis de la comarca entorn a la Mancomunitat, “per poder assegurar els serveis que donem a la ciutadania”.

La seu de Compromís, al carrer Tossal ha acollit dissabte de matí el grup d’alcaldes de la Safor-Valldigna. A la cita de treball, els primers edils de Compromís a la comarca han coincidit en la necessitat de treballar a peu de carrer, de manera pedagògica, per explicar la importància de conservar els serveis que actualment presten Mancomunitat i municipis.

Volem deixar clar que l’impacte de la reforma de la administració local serà real i el percebrà la ciutadania. Per això ens hem d’avançar, explicar què volen fer amb esta reforma absurda i oposar-nos de manera contundent”, ha apuntat Tomàs Ferrandis, alcalde de Xeresa i coordinador de l’assamblea d’alcaldes. De fet, els alcaldes de Compromís a la comarca han tractat també i donat suport a la “Declaració municipalista, per la paralització del projecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local”, que s’aprovarà dissabte proper a Burjassot, de manera consensuada per les forces d’esquerres i els sindicats.

Els objectius de la reforma de l’administració local són la supressió directa de molts servicis de caràcter social que presta el municipalisme quan no una recentralització que afavoresca la privatització”.

D’altra banda, els alcaldes valencisnistes consideren necessari doblar els esforços per fomentar el treball conjunt de tots els municipis de la comarca entorn a la Mancomunitat. Ferrandis ha apuntat “el gran desconeixement entre els ciutadans dels serveis que presta i de les funcions potencials que representa”, unit a uns canvis legislatius del Govern central i un meninfotisme de l’autonòmic, com a principals problemes.

En la reunió, a més, s’ha concretat el relleu previst que agafa Tomàs Ferrandis, que ocuparà el lloc com a nou vicepresident de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. Tant Ferrandis com la portaveu comarcal, Pepa Izquierdo, han agraït el treball i la responsabilitat d’Àlvar Català, alcalde de Palmera, durant aquests últims 6 anys.

“Volem serveis propers, que faciliten la vida al nostre veïnat”.

alcaldies_compromis

A més, el coordinador d’alcaldes de Compromís ha volgut presentar situacions molt concretes, “Pensem, per exemple, la situació de les escoletes: ara, l’Ajuntament assumeix una part del cost en molts casos, i intenta donar resposta a tota la demanda que tinga el centre. A canvi, el servei que es dóna és molt proper i efectiu; el pare pot contactar directament amb la regidoria o alcaldia.”

“Per al PP, el criteri de sostenibilitat econòmica implica que l’administració no asumirá cap “dèficit”. Si hi ha pocs alumnes per a un grup o s’apujarà el preu als pares o es traslladaran a un altre centre veí. A més, el pare i la mare no podran tractar amb els responsables públics del centre”.