Jordi Puig: “Les matemàtiques també poden estar al nostre favor: amb la implicació i la corresponsabilitat de qui reclamem el canvi, el farem possible”.

_MG_1633

La plaça Major de Ròtova ha acollit una nova assemblea organitzada per l’agrupació local Compromís al municipi. En estat ocasió, amb la diputada i coportaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Oltra, com a convidada. Junt al portaveu del grup municipal, Jordi Puig, han conversat durant vora hora i mitja amb els veïns i veïnes que s’hi han apropat.

Entre les qüestions, la privatització dels boscos, el control de les xifres dels desnonaments i les conseqüències que se’n deriven -suïcidis, depresions, etc.-, la restitució d’uns mitjans de comunicació públics, la situació del professorat interí o el llistat de factures impagades de la Generalitat. Els escàndols de corrupció també han estat ben presents, les fòrmules per garantir que qui ha furtat torne els diners… Cotino, Hernández Mateo, etc. han aparegut a la conversa. També, les propostes de Compromís als municipis que es converteixen en preguntes parlamentàries.

_MG_1602

Es tracta de parlar a peu de carrer i palpar la faena que fa Compromís dia a dia. Participar-ne, aportar-hi crítiques, propostes i suggeriments”, ha apuntat Puig. I sumar, sumar des de la base, com diu el lema de les assemblees que s’estan celebrant a la Safor-Valldigna: Gandia, Xeresa, Guardamar, Daimús… “No és un eslògan, és la manera com ens en sortirem i crearem una alternativa local, comarcal i al país. És el que hem fet els membres de Compromís sempre, i creiem que hem de valoritzar eixe treball de baix cap a dalt”.

Davant de l’opacitat i les xifres manipulades del PP, Oltra ha advertit que “el PP amaga les xifres de la realitat per aïllar-nos, per fer que cadascú de nosaltres ens sentim persones soles, amb un problema. Ens hem de sentir acompanyats, ens hem de sentir societat, com en esta plaça; perquè aleshores tindrem més força. I ens hem de reconéixer capaços de plantar cara i canviar les coses”.

_MG_1646

Les matemàtiques juguen al nostre favor, digueu-nos optimistes”, va concloure Puig; “perquè amb un xicoteta espenta de tots aquells que ja ens ha donat el seu suport, és possible el canvi. Amb la implicació i la corresponsabilitat de tota la ciutadania que reclama eixe canvi, ho farem possible”.