Fran Ferri: “Estem davant d’uns pressupostos irreals, que no es compleixen i que no són útils per a la ciutadania. Cal una reforma fiscal per a que paguen aquells que més tenen… Exigim a Fabra que porte a Rajoy als tribunals per tractar els valencians/es com a ciutadans de segona”. 

franferri_pepaizquierdo2015b

La portaveu de Compromís per la Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo, acompanyada del diputat a les Corts, Fran Ferri, han presentat les propostes que des dels diferents col·lectius de la comarca han preparat perquè siguen incloses als pressupostos de la Generalitat per a 2015. En total 50 esmenes, que abarquen des de la remodelació i construcció de centres educatius, centres de salut, recuperació d’espais naturals… Destaca, un any més, el tren Gandia-Oliva-Dénia. Esmenes que busquen “millorar la qualitat de vida de la ciutadania de la Safor-Valldigna”.

D’altra banda, per a Compromís el Consell ha venut els pressupostos com el canvi d’un cicle, en el qual augmenten els ingressos, augmenten la despesa i la inversió. “Però la realitat s’imposa a la impostura del Consell. Fabra s’ha inventat 1.057 milions que haurien de vindre de Madrid com a avançament del Fons de Competitivitat però que no estan consignats en el Pressupost General de l’Estat. També es compten com a ingressos la venda d’immobles que porten anys sense poder vendre. Per tant, tenen una previsió d’ingressos totalment irreals”.

D’igual manera, Ferri, considera irreal el capítol de despesa: “Una dada clau: paguem més en interessos a la banca que en Educació. Eixe és el resultat del model del Partit Popular En quant a la despesa, també cal aclarir que els pressupostos no tenen cap credibilitat. El que està pressupostat finalment no es gasta. I el que es gasta, normalment no es paga (retards). Un exemple: la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació. Al pressupost de 2014 varem aprovar en Les Corts 327 milions per a esta Conselleria. En pocs mesos es va quedar en 313 per modificacions pressupostàries. D’eixos només s’han compromés 225 i s’han reconegut com a obligacions 168. I quants s’han de pagar? 29 milions. 29 de 327 que havien pressupostat”. 

Finalment, el diputat de Compromís ha defensat la necessitat d’una reforma fiscal per a que paguen aquells que més tenen, i llevar taxes innecessàries que afecten a les persopnes més vulnerables (per exemple, la taxa de reclamació a les energètiques). “Cal un nou model de finançament. Per a això exigim a Fabra que porte a Rajoy als tribunals per tractar als valencians/es com a ciutadans de segona”. 

Pel que fa a la despesa, Compromís proposa una auditoria del deute i una política orientada a garantir el benestar de les persones i ajudar al canvi del model productiu a través de polítiques d’investigació, desenvolupament, d’innovació…