Compromís per la Safor-Valldigna ha denunciat que, un any més, el govern del PP valencià menysprea la nostra ciutadania als Pressupostos de la Generalitat per a 2015.

franferri_pepaizquierdo2015b

Després de veure els pressupostos aprovats pel govern del Partit Popular en les Corts Valencianes, des de Compromís comprovem que una altra vegada més, la Safor-Valldigna ha quedat fora de solucionar moltes de les necessitats que la nostra comarca ve patint des de fa molts anys.

Des de Compromís hem recordat que hem presentat nombroses esmenes, recollides al llarg dels diferents municipis de la comarca que s’uneixen a les reivindicacions necessàries per aconseguir una mobilitat sostenible i uns serveis públics educatius i sanitaris dignes, “i són tan sols una mostra del treball de centenars de persones al llarg del territori, mirant pel benestar del seu veïnat”.

Sense anar més lluny, l’escola de la Font d’En Carròs pateix aluminosi, ja l’han visitada els tècnics de Conselleria i ho han constatat. A Tavernes, resta pendent l’IES Jaume II el Just.

Cal la construcció d’un nou centre d’educació especial a la Safor, d’un altre centre d’educació primària al Grau de Gandia; la remodelació i ampliació del centre d’educació secundària Ausiàs March de Gandia i de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia; l’ampliació de l’IES Veles e Vents del Grau de Gandia; i la construcció d’un nou IES al sector Beniopa-Passeig de Gandia.

Es fa necessari el col·lector d’aigües fecals que arreplegue les aigües de Vilallonga, Potries, Beniflà, Beniarjó i Almoines; també, millores a l’EDAR Safor Sud, amb la reparació de l’emissari submarí, l’ampliació de la capacitat i el tractament terciari. Ens call assegurar una solució per a l’aparcament de l’hospital de la Safor; la construcció del Palau de Justícia; la rehabilitació del castell de Bairén; l’adquisició de la cova de les Meravelles. També, la construcció del col·lector Grau 1 i Grau 2 de Gandia, i l’acabament de la 3a fase de les obres de defensa del barranc de Beniopa contra les avingudes.

Volem promoure l’adquisició dels terrenys privats de l’espai protegit Marjals de la Safor, catalogat com a zona humida pel catàleg de zones humides de la Generalitat i catalogat com a ZEPA i LIC per la Unió Europea, així com de terrenys privats al paratge natural municipal Parpalló Borrell.

En l’àmbit sanitari cal la construcció de Centre de Salut a la platja i al Centre Històric Gandia i al Raval. Per no parlar de l’ampliació del personal de l’Atenció d’Urgències Centre de Salut del Grau.

Des d’Almoines, l’ampliació del CP el Castell, amb una aula més; la millora del consultori mèdic; l’ampliació de la zona per a vianants al centre urbà; una ajuda a la redacció del projecte de l’auditori; un pla rural de turisme: rutes i parcs de ribera del Serpis. També, la millora dels carrers d’accés a l’escola, augmentant la seguretat de vianants i bicicletes i reduint trànsit de vehicles; la renovació dels vestidors de la piscina/poliesportiu i la construcció d’un gimnàs.

I la rehabilitació-construcció del cine Cervantes de Ròtova, un edifici per poder albergar actuacions, davant l’estat ruïnós del cinema actual. La localitat no disposa de locals per fer activitats.

Xeresa necessita una nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals; una dequació del clavegueram i reasfaltat centre casc urbà (carrers Major, Jaume Primer, Les Danses i la Verge; i una adequació pluvials polígon industrial; també l’adquisició dels terrenys privats de l’espai protegit la marjals de la Safor, catalogat com a zona humida pel catàleg de zones humides de la Generalitat i catalogat com a ZEPA i LIC per la Unió Europea.

A Oliva, cal una reforma de la Cambra Local Agrària, del consultori del barri Sant Francesc, l’ampliació del conservatori o la segona fase de la reparació de la Via Ronda de la platja.

A Tavernes, el grup de Compromís recollí les propostes d’actuacions a les Creus, al Clot de la Font; i sengles centres d’interpretació als ullals de Tavernes i al jaciment de Bolomor.

A més de la Proposta No de Llei per a dur a terme el pla de mobilitat comarcal redactat des de la Mancomunitat, presentada a les Corts, hem demanat la millora de les línies d’autobús Gandia-Alcoi i les que uneixen Tavernes amb la platja, Gandia i Carcaixent.

A més, apostem per plans d’ocupació i formació per a la comarca.

“Són projectes necessaris en cadascun dels municipis, duts de baix cap a dalt i ignorats sense cap mena d’argument, ni tan sols amb acceptació parcial d’ells. Així funciona el PP des de fa massa anys. Per no parlar que els ingressos del document del Consell apareixen unflats i no es corresponien amb la realitat, no representen unes previsions reals i estan intencionadament modificats per dissimular la nefasta gestió econòmica de Consell, tal com va denunciar el grup parlamentari de Compromís a desembre. El govern del PP ni ha tingut mai ni té intenció d’atendre les necessitats que la ciutadania de la Safor-Valldigna està reclamant des de fa massa temps”.

Tot i el desinterés del PP, des de Compromís ens ho prenem de manera molt seriosa i amb una voluntat de servei a la ciutadania. Amb el nou any, ens cal agafar força i determinació. Ara que vénen els reis, ens cal ser més conscients que mai que aquesta és l’última carta als reis. Que serem totes les persones que volem un canvi vertader les que farem possible cada xicotet canvi. Que caldrà un govern que sàpiga dialogar, explicar què pot fer i què no; per què fa les coses i per què no; i que sàpiga escoltar. Un govern amb una connexió directa amb el municipalisme i amb una visió territorial i vertebradora clara.