benifairo02

Compromís per Benifairó va celebrar dissabte passat la seua primera assemblea oberta, en la qual van aprofitar per tal de presentar en públic el nostre projecte polític: “les bases ideològiques, com ens organitzem internament, explicàrem què és la coalició Compromís, les nostres eines de participació ciutadana, què volem per a Benifairó, entre altres aspectes”. Tot açò explicat per diferents membres de Compromís per Benifairó, amb la participació, a més, de Tomàs Ferrandis, alcalde de Xeresa i Jordi Puig, secretari d’organització de Compromís per la Safor.

Des de Compromís han valorat d’èxit la convocatòria, que va omplir de gom a gom la Sala d’Exposicions del poble. “Fins i tot gent de peu al final de la sala. Com vam apuntar a les xarxes dies abans de la convocatòria, qui havia dit que a Benifairó no interessa la política? Interessa i molt! Més veient com tenim el poble. Als benifaironers, històricament un poble de majoria de vot d’esquerres, sempre ens ha interessat, però des d’una perspectiva activa, participativa i raonable; no des dels fets consumats, l’apatia, l’statu quo o el clientelisme local”.

benifairo01

El públic també hi va participar. Era inevitable que sortira el tema de la gespa del camp de futbol. Arran els comentaris sobre la gespa, des de Compromís s’assenyalà la necessitat de marcar les prioritats que tenen com a poble, en què s’han de centrar les inversions. Compromís va aclarir que no està en contra de la infraestructura, sinò com s’ha dut a terme.  “Perquè actualment tenim un deute ben considerable, però, paradoxalment, les instal·lacions públiques, com ara el centre de salut, l’escoleta, els parcs infantils, els jardins, l’estat d’alguns carrers, el fet de no tenir una biblioteca digna (de fet, legalment no és ni biblioteca, per no complir amb els requisits legals, és només una sala de lectura), etc., estan en un estat manifestament millorable, llavors, en què s’ha acumulat aquest deute, si precisament en aquelles coses que haurien de ser prioritàries estan en l’estat que estan?”.

En definitiva, per a Compromís per Benifairó, va ser una vetlada ben il·lusionant i fructífera, des d’on van convidara a unir-se a Compromís a tot aquell veí que vulga participar per construir un alternativa que canvie la forma de fer política al poble.