Després d’un procés de Primàries a les Corts Valencianes la Coalició Compromís fixa l’objectiu en les properes Eleccions Municipals de maig. La coalició continua  perfilant candidatures en els pocs municipis que queden de la comarca on Compromís té representació. En este cas, li ha tocat al quart municipi de la Safor on l’actual alcalde Francesc Serralta tornarà a ser el candidat núm. 1 en la llista municipal de Compromís per Xeraco.

Llicenciat en Geografia i Història i docent de professió ha desenvolupat una llarga trajectòria a l’ensenyament i també una dilatada experiència de treball amb col·lectius marginals que va adquirir com a mestre en Institucions Penitenciàries durant 14 anys. Els últims deu anys ha estat exercint com a mestre de Primària a “El Castell” d’Almoines i al CEIP “Joan XXIII” del Grau de Gandia.

Serralta  pren part en la política activa municipal encapçalant  la candidatura de BLOC-Compromís Xeraco en 2011 exercint dos anys  com a portaveu del seu grup en l’oposició. Al setembre del 2013 una moció de censura, després d’un pacte entre PSPV i BLOC, va portar al llavors regidor nacionalista, a ocupar l’alcaldia de Xeraco.

“Em presente perquè crec haver demostrat capacitat per encapçalar un equip de govern progressista i plural on l’objectiu primordial era donar estabilitat i governabilitat al poble de Xeraco  i atendre en primer lloc a les persones abans que als interessos de partits. Pense que hem sigut capaços de mantindre  un pacte en què s’ha hagut de treballar i consensuar moltíssim. Un binomi que ha comptat d’una banda amb l’experiència de govern del PSPV i, d’una altra, la  il·lusió  i la frescor d’idees de Compromís”.

En estos termes es justificava el primer edil qui va afegir que també l’ha motivat  presentar-se el més que possible canvi  polític en la Generalitat. “Si es confirmen les enquestes l’escenari  que es presenta  necessitarà també d’un treball intens per a tirar fora de les institucions i posar en mans de la Justícia a tots aquells  que han saquejat i malbaratat l’economia i la dignitat dels valencians. És l’hora de salvar i reconduir la Sanitat, l’Educació i el gasto social públics per a posar-los al servici de la gent”.

En tan sols 16 mesos, amb Serralta al front de l’alcaldia, l’Ajuntament de Xeraco ha aconseguit complir dos pressupostos, acabar amb superàvit, reduir el termini de pagament de les factures a pràcticament 25 dies  i eixir del Pla d’Ajustos tot això sense deixar de fer inversions i dedicar major partida a despesa social.

“Els objectius principals per a la pròxima legislatura tindran com a eix prioritari la continuïtat en la gestió econòmica que tan bons resultats està donant, seguir treballant per a les persones garantint  major dotació pressupostària a l’ocupació i millorar l’atenció i participació ciutadana.

Pel que fa a  futurs projectes de major calat la finalització del PGOU, la millora de les infraestructures i gestió de l’aigua potable, l’elaboració d’un Pla Turístic Mediambiental que englobe les tres Zones d’especial Conservació  per a complementar la tradicional activitat econòmica  agrària del poble junt amb la unificació del centre  de primària Joanot Martorell,  Col·legi Monges i Casa de la Música seran també objectius a complir en el programa de Compromís per Xeraco”.

Per una altra banda Francesc Serralta valora molt positivament el procés de Primàries que s’han viscut durant les últimes setmanes en Compromís en què quatre candidats de la Safor –dos d’ells alcaldes – optaven a formar part de la llista de la Coalició a les Corts Valencianes. “És necessari que en  el govern de la Generalitat ens represente gent experimentada en gestió municipal. L’experiència de governar a peu de carrer dóna molta base i et fa valorar de forma molt cuidadosa les decisions que has de prendre”.