Aquest diumenge 17 de maig és el dia internacional contra la LGTB fòbia i nombroses notícies recents ens indiquen que les institucions no encaminen les seues actuacions cap a una vertadera i seriosa normalització social d’aquest col·lectiu.

Els darrers anys hem progressat com a societat, ja que a poc a poc són més els drets dels quals disposa el col·lectiu LGTB. Així i tot, encara queda un llarg camí per arribar a la seua normalització. Més enllà del nostre territori, la situació del col·lectiu no és millor, ja que existeixen nombrosos llocs al món on les lesbianes, els gais, els transsexuals i els bisexuals no tenen cap dret i sofreixen atacs contra la seua integritat psíquica i física.

Recentment l’Estat francés ha prohibit donar sang a les persones homosexuals, la qual cosa ha estat avalada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea. On es troben ara els valors de respecte, integració i diversitat que semblava que definien la societat europea? On queda el progrés fet al llarg de molts anys pels col·lectius LGTB arreu del món?

El passat 3 de maig es va presentar a València el programa LGTB de Compromís per a les eleccions autonòmiques, es va fer a un acte en el qual va estar present la candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, el candidat autonòmic, Fran Ferri i els candidats a l’Ajuntament de València, Pere Fuset i Luisa Notario.

En aquest programa podem comprovar que la coalició Compromís impulsarà una Llei valenciana a favor de la igualtat efectiva i la no discriminació de les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Compromís vol garantir també en el seu programa el dret de les parelles de dones o dones fadrines al ple accés a les tècniques de reproducció assistida en la sanitat pública. Entre moltes altres mesures, s’inclou també la retirada del suport públic a qualsevol entitat, religiosa o no, que insulte, agredisca o atempte contra la dignitat de les persones LGTB, impedint el seu desenvolupament com a ciutadanes i ciutadans de ple dret.

Des de Joves amb Compromís de La Safor seguirem treballant per construir un present i un futur amb dignitat, fent front a les injustícies i els atacs contra el col·lectiu LGTB. La nostra tasca és i serà activa, amb accions vertaderes per tal d’aconseguir abolir la fòbia social i institucional.

#ambValentia seguirem treballant pels drets i la dignitat de les persones LGTB.