Milvaques: “A partir del 25 iniciarem els tràmits perquè Gandia torne a la Mancomunitat”

Acte central Mònica i Lorena

La candidata a l’Alcaldia de Gandia, Lorena Milvaques, anuncia la seua intenció de retornar la ciutat a l’ens comarcal a l’endemà mateix de ser alcaldessa. El diputat i candidat a les Corts, Fran Ferri, es compromet a impulsar una Llei de Comarcalització, per dotar de recursos i competències a les comarques front “institucions opaques i sense control democràtic directe com les Diputacions”.

Ferri es reuneix amb el veïnat de la vall del Vernissa a Llocnou de Sant Jeroni.

La candidata a la presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, reuneix més de 600 persones a l’acte comarcal de dissabte a la plaça dels Colomets: “El pròxim 24 de maig acabarà el malson que viuen els valencians i valencianes. Un malson que té nom i cognoms i són Rita Barberá, Alberto Fabra, Alfonso Rus, Arturo Torró… Això sí des del nou govern de la Generalitat perseguirem els corruptes fins a l’últim alè, no tindran pau fins que ens tornen els diners”.

Rp Mancomunitat

“Si la ciutadania confia en mi com alcaldessa, a l’endemà mateix iniciarem les gestions perquè Gandia torne a la Mancomunitat de Municipis de la Safor i recupere part del lideratge perdut a la nostra comarca per culpa de la ‘xuleria’ d’un alcalde que ha donat l’esquena a la resta de municipis de la Safor-Valldigna. Una errada imperdonable des del punt de vista social i econòmic”. Així de contundent es va mostrar dissabte la candidata de Més Gandia (coalició integrada per Compromís) a l’alcaldia.

Lorena Milvaques presentava, a les portes de la Mancomunitat, les propostes autonòmiques de Compromís pel que fa la comarcalització, juntament el diputat i candidat a les Corts, Fran Ferri i la secretària comarcal, Pepa Izquierdo.

“Volem superar la divisió provincial i la concentració de moltes funcions en unes institucions opaques i sense control democràtic directe com les Diputacions. Moltes de les funcions actualment exercides por les diputacions podrien passar a organismes de concertació d’escala menor, comarcal o intercomarcal, més pròxim i millor controlat pels municipis.Defensem com a principi de la nova Administració Pública el paper protagonista de la Municipalització que, a més, pretén incentivar la gestió comuna d’àmbit comarcal. Volem una administració descentralitzada, eficient, responsable, participativa i respectuosa de la subsidiarietat. En el nostre programa la visió comarcal és transversal. Està present en tots els àmbits”, va destacar Ferri.

Fran a Palma

El jove diputat es reuniria més tard amb veïnat de Palma, Ador, Castellonet de la Conquesta, Ròtova, Llocnou de Sant Jeroni, etc. a Ador i, posteriorment, a Llocnou.

Acte multitudinari a Gandia

Acte central (públic)

Més de 600 persones es van donar cita a partir de les 20 hores a l’acte central de la Safor-Valldigna, que tenia lloc dissabte a la plaça dels Colomets, amb la participació de la candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Mònica Oltra.

Oltra va incidir en les primeres mesures que portarà al nou govern, el pla de xoc contra la pobresa i el pla de xoc contra la corrupció. Oltra va assenyalar que la societat no està disposada a renunciar a drets que han costat suor i llàgrimes conquerir i“que ara volen convertir en privilegis per a uns pocs”. I ha defensat una sanitat i una educació públiques i una justícia que no separe entre els que tenen i els que no”.

La candidata de Compromís va demanar valentia per assumir el govern de la Generalitat i que eixos de l’eslògan del treballar, fer, créixer, en realitat són els d’enganyar, saquejar, arruïnar. “Compromís construirem el somni papereta a papereta i sobre a sobre, perquè els nostres sobres són honestos i nets”.

Mònica Oltra a l'acte

Oltra va criticar el bipartidisme del PP i PSOE, però també va advertir a les noves formacions, que volen substituir el bipartidisme per fer el mateix, “açò no pot ser un llevat tu que em pose jo, s’han de canviar realment les polítiques”.

Finalment, la candidata de Compromís va assenyalat que uns “fan política perquè ixen en la tele, mentre que els de Compromís hem eixit en la tele per fer política” i ha ressaltat que vol ser presidenta per la gent i pel poble.

Lorena Milvaques va ser l’encarregada d’obrir el multitudinari acte i va assegurar que Compromís fa política xafant Terra, amb gent que viu el dia a dia de la ciutat. “Perquè estic convençuda que per conèixer el pols de la ciutat, i com batega el seu moviment cívic, cal fer democràcia de proximitat, obrir nous espais de diàleg i de treball, i deixar que la gent s’expresse, que opine i que construisca el seu propi país, ciutat o poble”.

Hi van intervindre també els candidats a les Corts per la Safor-Valldigna, Jordi Juan, Josep Miquel Moya i Tomàs Ferrandis. Moya i la secretària comarcal, Pepa Izquierdo, van ser els encarregats de cridar a l’escenari als 28 caps de llista de Compromís a la nostra comarca. L’acte va estar amenitzat per l’actuació musical del cantautor de Gandia, Carles Pastor.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *