Compromís augmenta el suport a totes les poblacions de la comarca on presenta candidatura i en converteix en la segona força política comarcal per vot autonòmic.

graciesCompromisSafor

Compromís per la Safor-Valldigna ha volgut fer un balanç dels resultats de les eleccions de diumenge. La portaveu comarcal, Pepa Izquierdo, ha explicat que “la formació valencianista és la que més augmenta a la nostra comarca”. És quan baixem municipi a municipi on palpem el trencament definitiu del bipartidisme tradicional i on es consolida la formació valencianista. Izquierdo, ha valorat que, per obtenir eixe resultat, “ha tingut molt a veure la faena a peu de carrer dels col·lectius locals, de tota la gent que s’ha sumat al canvi, la que n’ha confiat i ens ha donat una espenta… Això dóna tranquil·litat i il·lusiona, perquè la nova política del país té una base sòlida, municipi a municipi, que anirà creixent. Ara és hora de concretar també les política amb canvis substancials i palpables en els municipis”.

A més, “cal destacar l’aportació de la comarca en el canvi que s’ha produït al país. Compromís passa a ser la segona força política comarcal, respecte de les eleccions autonòmiques”, a poc més d’un punt del PP i set punts per damunt del PSOE. Ha passat d’un percentatge del 13,4% a les eleccions del 2011 al 26,5% de les actuals. La comarca de la Safor-Valldigna ha col·laborat en bona mesura a obtindre els espectaculars resultats de Compromís, que ha obtés 19 diputats a les Corts Valencianes. Sumant els resultats locals, Compromís es consolida com la tercera força.

Municipi a municipi.

Destaca l’augment espectacular de Compromís per Tavernes de la Valldigna, que aconsegueix 10 regidors, i majoria absoluta, que permetrà a Jordi Juan continuar en l’alcaldia. A Palmera, Compromís és l’únic partit amb representació al consistori, amb 7 regidors dels 7 possibles. Àlvar Català revalida com a alcalde.

A Xeresa, la formació valencianista revalida la majoria absoluta. Tomàs Ferrandis continua en l’alcaldia amb 7 regidories; i a Potries, amb Assumpta Domínguez incrementa el suport fins a la majoria absoluta.

A Oliva, amb David González, la segona ciutat de la comarca, i Bellreguard (on augmenta un 30%, amb Àlex Ruiz) Compromís aconsegueix 5 i 2 regidors, respectivament.

Compromís obté nova representació en sis municipis. A Almiserà, apareix amb força i obté tres dels set regidors; Xavi Martínez encapçalarà el grup municipal. A Benirredrà, Miquel Aleixit es converteix en el primer regidor valencianista. A Castellonet de la Conquesta, on Compromís es presentava també per primera vegada, es trenca el monocolor actual i Paula Climent serà regidora. A Llocnou de Sant Jeroni, Compromís obté nova representació, amb Miquel Camarena al capdavant.

A Miramar, Compromís recupera la representació, amb Blai Llopis. Al Real de Gandia, amb Marta Signes, Compromís torna al consistori, després d’haver-se deslligat del regidor que havien obtés les passades eleccions.

A Benifairó de la Valldigna, Compromís, amb 3 regidors, passa a ser la força més votada, amb Josep Antoni Alberola. A Beniarjó l’augment ha significat passar de dos a tres regidors i trencar la majoria absoluta del PP; Compromís és la segona força. A Ròtova, Compromís (amb Jordi Puig al capdavant) augmenta un regidor més i, amb quatre representants, obté més del 42%.

A Xeraco, Compromís experimenta un augment considerable, i passa de dos a tres regidors, amb Francesc Serralta al capdavant. A Palma, amb Andreu Faus, Compromís augmenta d’un a dos representants; el mateix que ocorre a Rafelcofer (amb Pepa Izquierdo), a Simat de la Valldigna (amb Vicent Ribera) i a l’Alqueria de la Comtessa (amb Carles Morant al capdavant). A la Font d’en Carròs, Miquel Fuster, amb un augment en el nombre de vots, manté la regidoria.