mancomunitat_conselleria

La conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i la Mancomunitat de la Safor han acordat revisar completament el projecte de transport públic regular de viatgers, segons de desprèn de la reunió mantinguda entre el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Diumenge, amb els representants dels ajuntaments que conformen aquesta entitat supramunicipal.

Segons declaracions del director general, ni la conselleria, ni la mancomunitat estan satisfets amb el projecte de transport públic regular de viatgers, sotmès a informació pública en l’anterior Govern, “de manera que es va a revisar completament per millorar la qualitat del transport i l’accessibilitat de tots els pobles de la comarca als principals serveis i equipaments “.

De la mateixa manera, es va abordar el problema de la desapareguda línia de transport públic dels municipis de l’interior, a la qual la conselleria intentarà buscar solucions.

Transport vertebrador

Per al director general la nova política del Consell en matèria de transport es basa en uns pilars més participatius “per dissenyar un model més útil i vertebrador, aplicant criteris de racionalitat al servei, així com de qualitat i equitat”. En aquest sentit, ha apuntat que la conselleria va a abordar la reordenació del mapa concessional de la Comunitat Valenciana en matèria de transport regular interurbà de viatgers, tenint en compte que la majoria de les concessions estan caducades i que l’anterior Consell ha estat concedint concessions mentre es mantenien serveis de fa dècades.

Així, per al nou govern, una de les prioritats és millorar el servei que s’ofereix als pobles petits i d’interior a través de la recerca de noves fórmules com el finançament i explotació conjunta, per exemple mitjançant el transport escolar, per fer més eficient la prestació d’aquest servei. “Cal buscar noves sinèrgies per garantir la mobilitat i connectivitat de les persones”, ha conclòs Domingo.

Font: Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.