Compromís no desisteix i presentarà al Senat, a través d’altres grups parlamentaris, l’esmena de 30 milions per a començar la construcció del tren Gandia-Oliva-Dénia al 2014. “És el moment que els representants polítics valencians, de la comarca, demostren que realment estan al costat del seu poble”.
Demanen mitjançant una moció que els Ajuntaments de la Safor i la Marina donen suport a l’esmena.
Compromís per la Safor i la Marina Alta no es resignen a perdre el tren pel proper any i torna a insistir en la necessitat que hi haja una partida pressupostària adequada pel 2014, ja que asseguren que aquesta és l’única garantia perquè comencen les obres de la connexió ferroviària entre les dues comarques.
Cal recordar que l’esmena presentada al Congrés, pel Diputat de Compromís, Joan Baldoví, reclamant 30 milions d’euros, va ser rebutjada pel Partit Popular, i ara els pressupostos passen al Senat on s’han de tornar a debatre. Així, el Senat és “l’última oportunitat per poder modificar uns pressupostos generals de l’Estat que continuen sense apostar fermament pel tren Gandia-Oliva-Dénia, i des de Compromís volem aprofitar fins l’última ocasió per apostar per aquesta infraestructura que consideren vital per a les dos comarques.”
Els valencianistes han buscat el suport d’altres partits polítics presents a la cambra alta de les Corts Espanyoles per fer de transmissors de l’esmena a favor del tren, demanant a tots els senadors i especialment als valencians que recolzen la línia ferroviària: “Volem saber que votaran els senadors que se suposa que representen als valencians, sobretot la senadora de la nostra comarca, Carla Ripoll”.
Al mateix temps, a nivell local, Compromís busca la complicitat de la resta de partits per donar suport a aquesta esmena mitjançant una moció que destaca: “Els habitants de les dos comarques són els principals perjudicats d’un procés que està durant massa anys i el temps de les promeses i dels estudis ha caducat […] els Ajuntaments de les comarques afectades han de plantar-se i reivindicar l’inici immediat de la construcció d’una infraestructura vital per als nostres pobles”.
Pel que fa la qüestió econòmica recorden la marginació que pateixen les dos comarques i la falta inversió en comparació amb la resta d’autonomies i reclamen “el que ens toca, el que és de justícia”. I critiquen que es tracta d’una qüestió de falta de voluntat política, assegurant que estan costant molt cares les quatre dècades d’aquest aïllament, i assenyalant els polítics dels municipis afectats com a responsables directes en consentir-ho.
Com a conclusió, des de Compromís consideren que “eternitzar la construcció d’aquest servei, allargant en el temps el inici de la seua construcció, sols ens reporta perjudicis. Qualsevol retard més suposarà una derrota de la ciutadania, i és per això que exigim, que volem el tren ja”.