L’olivera Helena Malonda ocupa el tercer lloc per València. La secretària comarcal del BLOC JOVE, Alícia Izquierdo (Gandia), és la número 11. Des de Compromís s’ha volgut mostrar així la confiança de la coalició en els joves i en els militants, simpatitzants i persones que recolzen el projecte des de la Safor-Valldigna.

Helena Malonda és d’Oliva i té 28 anys. És Llicenciada en Dret (Premi Extraordinari Final de Carrera (UVEG) ) i en Ciències Polítiques i de l’Administració (UVEG). A més, ha cursat estudis de postgrau en participació ciutadana, polítiques de joventut, gestió de la qualitat i desenvolupament local.

Militant del BLOC al col·lectiu d’Oliva (on ha treballat com a secretària del Grup Municipal) Malonda té una llarga trajectòria en el teixit associatiu local i del país, com a mostra que “des de la base, des de les entitats pot treballar-se per transformar la realitat”.  Així, és Secretària del Consell de la Joventut del País Valencià; Patrona de la Fundació Triangle Jove; Secretària de Comunicació del BLOC JOVE; Vicesíndica de Greuges de la Universitat de València (2006-2008); becària i voluntària lingüística del Servei de Política Lingüística de la UVEG (2003-2008); Secretària d’Organització del BEA (2004-2007) i sòcia d’ACPV, Escola Valenciana i Intermon Oxfam.

Per a Malonda, el fet d’incloure membres del BLOC JOVE a la candidatura de Compromís-Equo a les Eleccions Generals del pròxim 22-N “simbolitza la renovació del projecte, l’aportació dels joves a la proposta oberta de Compromís, la d’una generació especialment castigada per la crisi i especialment crítica amb les formes tradicionals de participació política”.

Per la seua banda, Alícia Izquierdo i Sesé va nàixer a Gandia fa 29 anys. És Llicenciada en Humanitats i especialista en gestió i restauració de patrimoni. Actualment treballa com a professora de secundària.
Militant del BLOC a Gandia des del 2005 ha sigut Secretària Local del BLOC JOVE de Gandia i a l’actualitat és Secretària Comarcal del Bloc Jove de La Safor-Valldigna. A més, és el membre més jove de l’Executiva Nacional del BLOC amb el càrrec de Secretària Territorial de les comarques de La Safor, La Vall d’Albaida i La Costera.
Per a Izquierdo “la incorporació de gent jove al projecte de Compromís ha donat una altra imatge de la gent que fem política. Com es va demostrar a les últimes eleccions municipals i autonòmiques el vot jove ha sigut clau per a l’èxit de la Coalició. I és que com a dona jove tenim una altra manera de fer política, més real, més humana, més propera i això és el que la gent vol i demana. Que se’ls escolte i es faciliten solucions als problemes del dia a dia”.

Les dues candidates aposten per la necessitat de tindre una veu valenciana al Parlament Espanyol i “això només serà possible amb Compromís, ja que la resta de partits presents al territori valencià sembla que quan arriben a Madrid s’obliden d’on venen i de les necessitats del nostre poble i sols obeeixen les ordres que els donen des de dalt, nosaltres no tenim caps a Madrid, fem política valenciana per als valencians i les valencianes”.

– ACTE DE PRESENTACIÓ A VALÈNCIA:

Demà dissabte, 22 d’octubre es presentarà la candidatura, COMPROMÍS-EQUO, per a les eleccions del 20-N. L’acte tindrà lloc a la Pl. dels Furs de València a les 12.00h. A l’acte hi intervindran:
Roger Mira, candidat al Congrés per la circumscripció de Castelló
Joan Baldoví, candidat al Congrés per la circumscripció de València
Aitana Mas, candidata al Congrés per la circumscripció d’Alacant