Construïm l’esperança

Pepa Izquierdo. Secratària comarcal del BLOC Safor-Valldigna.

El dissabte 10 de novembre vam celebrar a Guardamar de la Safor el VI Congrés Comarcal del Bloc de la Safor-Valldigna. Els congressos es convoquen per a parlar de política i per qüestions organitzatives dels partits, però sobre tot es fan perquè permeten reflexionar sobre tot allò que ens interessa com a ciutadans, a més de prendre posicionaments ideològics sobre molts aspectes del dia a dia.

Al Congrés comarcal vam aprovar la ponència política: construïm l’esperança. Encara que diuen que és l’últim que es perd, moltes persones ja l’han perduda perquè s’han vist abocades a la misèria: laboral, personal i econòmica. Arribant, fins i tot, a successos com el de l’altre dia a Barakaldo, on una dona es va suïcidar abans d’un desnonament anunciat. Massa persones han perdut, a més, la confiança en què els polítics solucionaran les seues dramàtiques situacions. Actualment una gran part dels ciutadans pensa que els polítics no són la solució sinó el problema. La realitat, dissortadament, els dóna moltes vegades la raó, quan veiem que els dirigents polítics es dediquen a destrossar l’estat del benestar però no s’obliden del rescat dels bancs. Nosaltres volem que rescaten les persones, perquè hem arribant a situacions econòmicament i socialment insostenibles.

Aquí és on entrem nosaltres, el BLOC-Compromís, aquí tenim la clau: hem de treballar per retornar la confiança de la ciutadania en els governants; han de saber que hi ha altres alternatives de govern que no són el PP-PSOE, que es poden tindre responsabilitats de govern i ser honrat i treballar buscant, de veritat, el benestar del nostre poble i no per obtindre quotes de poder o per interessos personals.

Des del BLOC-Compromís ho hem demostrar al llarg de molts anys. Estem demostrant-ho en tots el municipis on governem i la ciutadania està valorant-ho molt positivament,

Hem arribat a fites històriques a la comarca: tenim les alcaldies de dos de les tres gran ciutats de la Safor-Valldigna: Tavernes i Oliva, també a Palmera, a Guardamar, a Xeresa i a Potries. Hem entrat amb força en municipis com Ròtova. Estem fent un excel·lent treball d’oposició i control en molts altres municipis. No puc deixar d’anomenar els companys de Gandia, que amb les condicions tant precàries on els ha col·locat el govern del Partit Popular estan fent un gran treball. Participem al govern a Vilallonga i a Ador. Hem augmentat de 55 a 62 els regidors i regidores a la comarca en esta legislatura.

Ací és on està el potencial del BLOC-Compromís, en la nostra gent que fa un treball dur i constant però sobre tot eficaç.

Este és l’esperit amb què naix esta nova Permanent del Consell Comarcal de la Safor-Valldigna: FER MÉS COMARCA I MÉS COMPROMÍS.

Més comarca, amb la dinamització dels col·lectius locals. Potenciant el debat dels grans temes que tenim pendents a la nostra comarca i coordinant les polítiques locals.

Amb la defensa i potenciació de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, com a ens vertebrador de la comarca, que done solucions supramunicipals als problemes dels pobles. Més encara quan es parla de desmantellar les mancomunitats i potenciar les diputacions amb el falç argument d’estalviar diners.

A la nostra comarca tenim moltes infraestructures pendents que són bàsiques per a aconseguir un eficaç desenvolupament: la millora de xarxa de transport públic, l’hospital comarcal, el tren Gandia-Oliva-Dénia, la variant de la Safor, les línies d’alta tensió, entre d’altres.

Caldrà també continuar potenciant la col·laboració amb totes les entitats i organitzacions que donen suport a les necessitats dels ciutadans: humanitàries, socials, ecologistes, culturals, educatives i de salut.

Tenim molt present la Coalició Compromís, com a projecte generador d’il·lusió i confiança, amb una marca ja consolidada i avalada pels bons resultats electorals: 6 diputats a les Corts Valencianes, 1 diputat a Madrid. I tot no és qüestió de quantitat sinó de qualitat.

No podem caure en l’acomodació ni en la desesperança front a una situació social tan dolenta, hem de créixer, avançar, sobreposar-se als contratemps i eixir reforçats. Al si del BLOC-Compromís, estem treballant per generar confiança i construir l’esperança. La confiança i l’esperança en què és possible un canvi de govern i un canvi en la política d’extrema austeritat exercida pels governants del Partit Popular, que a l’únic que ens porta és a l’extrema pobresa. De segur que el BLOC-Compromís serà una força decisiva en un futur immediat.

En conclusió, com a secretària comarcal al front d’un excel·lent equip de persones compromeses amb el projecte polític del BLOC-Compromís, puc afirmar que posarem tot el nostre empeny en complir amb les expectatives generades en este congrés. Tinc la plena confiança que la seua capacitat farà possible molts dels reptes plantejats. Uns reptes que passen necessàriament pel rescat de les persones, de la cultura, de l’educació i de la dignitat.

Arxivat en: 6congres, Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *