Anna Miñana, presidenta del col·lectiu de ‘Dones en BLOC’ de la Safor-Valldigna.

El dia 25 de novembre es commemora el Dia Contra la Violència de Gènere. Des de Dones en Bloc volem fer un pas més enllà i concebre la violència de gènere en un sentit ampli, és a dir, entenent-ho com tots aquells fets o situacions que generen desigualtat entre les persones per raó de gènere. Amb això no volem obviar la violència de gènere que es pot donar en el marc de la parella i de la família, sinó que el que pretenem és fer palès que les violències de gènere són molt més àmplies i que estan més presents al nostre dia a dia del que podem pensar.

Enguany en aquest context de greu crisi econòmica i capitalista,  hem cregut important lligar la qüestió de les violències de gènere amb les retallades socials: sanitat, educació, cultura, condicions laborals, serveis a la societat, ets. Retallades que atempten greument a l’estat del benestar i afavoreixen en gran mesura les desigualtats socials, entre les quals està la violència masclista. La falta de recursos econòmics al sí de les famílies, no fa sinó perpetuar situacions de violència de gènere, per la impossibilitat d’independència econòmica de les dones. Més encara quan les retallades arriben a minvar de manera significativa els recursos públics de prevenció i d’atenció a les dones maltractades.

Davant d’aquesta situació, des de Dones en Bloc, creiem imprescindible fer pública aquesta realitat per tal de revolucionar consciències en aquest sentit: fer visibles les desigualtats i entre totes i tots lluitar per no perpetuar-les.

LES RETALLADES TAMBÉ SÓN VIOLÈNCIA!

NO COSIREM LES VOSTRES RETALLADES!