Més Compromís a la Safor-Valldigna

Pepa Izquierdo. Portaveu de Compromís a la Safor-Valldigna.

Dissabte 26 de gener va ser un dia històric per al nostre projecte polític, encetàvem una nova etapa, la de conformar la primera Executiva Comarcal de Compromís a la Safor-Valldigna. Vivim en uns temps durs, difícils, amb uns governants que ni han sabut ni saben com eixir d’este pou en què estem. I que, amb l’excusa de mesures imposades per altres, ja siga Europa o els mercats, estan desmantellant a gran velocitat l’estat de benestar, així com molts dels drets que tant de temps i esforç ens han costat aconseguir.

Davant de tot això la ciutadania ha de respondre, ja està fent-lo però necessita més veu i més mans; i eixa ha de ser una de les funcions de la gent de Compromís, amb una veu i uns fets que generen confiança, que generen esperança, hem de demostrar que pot existir una classe política que mire per les persones, que rescate les persones, que deixe de donar diners i privilegis als bancs o a les grans empreses, com s’ha estat fent des de fa anys.

Massa vegades es repeteix això de “tots els polítics són igual”. Des de l’honradesa de molts polítics que només estan per treballar pels seus conciutadans, a Compromís reivindiquem que no es generalitzen estes qualificacions, perquè certament “tots els polítics no són iguals”. Però sí cal una regeneració i una dignificació de la política i dels polítics: eixe ha estat i estarà un dels objectius de Compromís. Ara més que mai, en moments de greu crisi que no és solament econòmica sinó de valors és quan els governants han d’estar més a prop de les persones.

Des de Compromís estem disposats a liderar l’imprescindible canvi polític, un canvi que porte a realitzar polítiques centrades en les persones, en el seu benestar, a polítiques de creació de teixit empresarial, d’autònoms i petites i mitjanes empreses que faciliten ocupació, a polítiques de consolidació de la sanitat pública i universal, a polítiques de potenciació de la nostra llengua i la nostra cultura, a polítiques educatives que formen ciutadans preparats, tolerants, respectuosos de la diversitat, solidaris i participatius.

Treball no ens faltarà perquè són moltes les necessitats de la nostra comarca i vénen de molts anys de reivindicacions sense resultat: l’hospital comarcal, la millora de les infraestructures educatives, el tren Gandia-Oliva-Dénia, la variant de la Safor o, el que és millor, l’alliberament del peatge de l’autopista per lliurar del tant perillós transit tots el pobles que ara el suporten. Altres problemes s’han afegit: la desocupació, la indefensió davant dels desnonaments, la precarietat dels serveis públics, la decisió del govern de Gandia d’abandonar la Mancomunitat de Municipis de la Safor… Tots ells també precisen d’una atenció i d’un consens per a poder solucionar-los.

La nova Executiva Comarcal de Compromís ens comprometem a transmetre esta il·lusió, esta esperança, i a crear esta confiança, a treballar des de baix cap a dalt, molt a prop dels nostres veïns i veïnes. Ja estem demostrant-ho allà on tenim responsabilitats de govern: les alcaldies d’Oliva, Tavernes, Potries, Palmera, Xeresa i Guardamar, la participació en el govern d’Ador i de Vilallonga. Però també on tenim veu i vot: al Parlament Valencià i al de l’Estat.

Ara som més Compromís a la Safor-Valldigna, estem més compromesos amb tota la ciutadania de la nostra comarca.

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *