Manifest de Dones amb Compromís pel 8 de març.

La meitat del món, la meitat del cel, la meitat de la terra, la meitat de la mar.
Adaptació d’un eslògan de dones de la Índia, utilitzat en la lluita per eixir de la seua invisibilitat en el mercat laboral, per pal·liar la seua malmesa dignitat.

Ara i ací, al món occidental, al estat espanyol i en terres valencianes, la situació de les dones no és tan extremadament dramàtica, però hi continuen havent ( i massa) víctimes de violència masclista, d’abusos de tota mena, de desigualtats en tots els àmbits. Ara i ací, estem veient com els petits i grans guanys que hem aconseguit al llarg dels anys, i amb molt d’esforç, trontollen. En nom de la “crisi” estan duent-se mesures greument perjudicials per als homes i les dones de les classes treballadores i a les dones, de nou, ens toca la pitjor part. Per exemple, les retallades o privatitzacions en serveis socials, sanitaris o educatius generen una pèrdua de llocs de treball, habitualment ocupats per dones, i unes deficiències que es pretén siguen cobertes en l’àmbit de la família i, dins d’aquesta, la dona sol ocupar-se’n. És possible que els governs que no assumeixen les seues responsabilitats socials voldran, igual que en l’època feixista, fer-nos creure que el lloc de les dones és la llar ( això sí, essent-ne les reines ). Però no anem a deixar-nos entabanar, entre altres coses perquè som antimonàrquiques i ni en nom de déu, ni del rei, deixarem de denunciar i reivindicar.

I continuarem denunciant un sistema capitalista patriarcal, uns poders fàctics i una classe política que ha generat aquesta crisi (veritable crim econòmic contra gran part de la humanitat). I continuarem exigint una societat igualitària i uns/es representants polítics que prenguen mesures en aquest camí. Qualsevol altra opció és inacceptable.
La meitat  del món, en un món millor.

Anna Miñana, presidenta de Dones amb Compromís de la Safor-Valldigna.

image

Dones lliures per a un País lliure!

País Valencià, 7 de març de 2013