Compromís Jove atorga el ‘V Premi Abril Jove’ a la FiGA (Fira de Gandia Autogestionada)

L’autora del guardó de 2013 és Cristina Sanz Vidal (que dirigeix CrisArt). El lliurament dels premis tindran lloc el divendres, 3 de Maig, a les 20 hores, al saló d’actes de l’Ajuntament de Palmera, amb la presència dels premiats.

premisabril

La portaveu de Compromís per La Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo i el secretari d’Organització dels Joves de Compromís comarcal, Jesús Romero, han donat a conèixer aquest matí els noms dels guanyadors del XIII Premi Abril d’Acció Cívica Valenciana 2013 i el V Premi Abril Jove, respectivament. Uns premis ja consolidats, com demostra el ressò social i sobre tot la categoria dels guardonats: persones i/o col·lectius de la comarca que treballen des d’àmbits molt diversos (l’educació, la cultura, la sanitat, el medi ambient, les qüestions humanitàries…) Col·lectius o persones que s’ha destacat pel seu treball de defensa de la nostra llengua, del territori i dels nostres conciutadans.

figaComprimís Jove de La Safor-Valldigna ha reconegut en la cinquena edició del seu premi a la FiGA (Fira de Gandia Autogestionada). “Una associació alternativa, que treballa perquè els gandians i gandianes gaudim d’unes festes diferents, participatives i, per suposat, des d’un punt de vista crític amb la situació actual.”

Els joves de Comprimís destaquen també la preocupació de la FIGA per recuperar la nostra cultura popular, la valenciana, amb un gran respecte pels nostres trets identitaris. A més, i açò ho consideren molt important, volen unes festes obertes on tothom puga ser partícep i fer les seues aportacions; “aquest model de societat que aposta pels nous valors és l’única solució”.

La FIGA, encara que qualsevol té cabuda, està formada per gent jove; joves que, amb aquesta crisi de valors que es viu actualment, alcen les seues veus i, sense ajuda de cap administració -és autogestionada-, diuen que esta situació que patim ha de canviar i, a més, es fan escoltar.

A banda de la mateixa fira alternativa, la FiGA ha sigut impulsora de la Falla La Delicà, ha pres un posicionament de defensa de la marjal i la platja de l’Ahuir i ha promogut activitats que formenten l’agricultura ecològica i el consum responsable.

premiabriljove2

D’altra banda, com és sabut cada any COMPROMÍS JOVE demana a un artista de la comarca que faça una interpretació de la Muixeranga, el castell humà que s’enlaira amb l’esforç i la col·laboració de tots els seus membres per formar figures humanes. Així, el premi consisteix en una maniseta, l’autora del qual és Cristina Sanz Vidal (que dirigeix CrisArt). A l’obra hi ha una doble representació; a banda de la muixeranga, també es present la figura de la comarca, que s’envolta d’una senyera, com a símbol dels nostres trets identitaris.

El lliurament dels premis tindran lloc el divendres, 3 de Maig, a les 20 hores, al saló d’actes de l’Ajuntament de Palmera, amb la presència dels premiats.

Arxivat en: Cultura i Educació

Comentaris

  1. Retroenllaç: Piera i la Mancomunitat de municipis, guardonats amb el Premi Abril 2013 – Compromís per Safor-Valldigna

  2. Retroenllaç: Piera i la Mancomunitat de municipis, guardonats amb el Premi Abril 2013 – Compromís per Beniflà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *