Ròtova demanarà a la Conselleria i la Mancomunitat que posen en marxa el Pla de Mobilitat Comarcal

-Ho va fer en el passat ple ordinari, amb els 3 vots a favor de Compromís i l’abstenció dels 5 regidors del PP.

-La moció també proposa que es demane a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que millore la freqüència de pas dels autobusos públics per Ròtova, Alfauir, Castellonet, Llocnou de Sant Jeroni i Almiserà.

Compromís per Ròtova va presentar al passat ple ordinari, per via d’urgència, una moció en què demanava millorar la freqüència de pas dels autobusos pel municipi. La moció proposava que l’Ajuntament de Ròtova demanara a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que millore la freqüència de pas dels autobusos públics per Ròtova, Alfauir, Castellonet, Llocnou de Sant Jeroni i Almiserà. A més, l’instava a continuar i intensificar els treballs de col·laboració i de coordinació amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor que vénen desenvolupant en matèria de mobilitat durant els últims 2 anys, per tal de facilitar la participació dels ajuntaments de la comarca en la elaboració i posada en marxa d’un veritable Pla de Mobilitat Comarcal.

El PP va demanar deixar-la sobre la taula a l’espera d’un estudi per poder posicionar-se, i per saber si el veïnat vol la proposta, o presentar-la conjuntament. Compromís va acceptar poder presentar-la de manera conjunta però el PP ho va desestimar finalment i va optar per abstenir-se adduint “les formes”.

Des de Compromís, insistim, tal com hem explicat ja, “hem recollit la proposta dels veïns, que ens van demanar portar la proposta al ple; l’hem treballada i demanem que s’impulse un estudi que ja ha elaborat la Mancomunitat, com és el Pla de Mobilitat Comarcal, que inclou la nostra línia però també tota la comarca”.

Puig va explicar que “és important fer propostes de manera coordinada i probablement esta és la millor proposta en matèria de mobilitat que s’ha fet a la comarca. Per això, no entenem què guanyem si no reivindiquem a la Conselleria que millore la línia, perquè és qui pot demanar millors condicions a l’empresa i és qui pot donar un impuls al pla de mobilitat de la comarca. No ens podem quedar “resant que l’empresa no retire el servei perquè és deficitari”, tal com va dir de manera literal l’Alcaldia. La tasca de l’Ajuntament és demanar una millora en el servei per al veïnat i qui ha de fer els estudis són la Mancomunitat -que ja l’ha fet- i la Conselleria”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *