Pepa Izquierdo: “la Generalitat ni fa ni deixa fer en transport públic a la comarca”

Compromís insta els ajuntaments de la Safor-Valldigna a pressionar directament per millorar el servei dels seus municipis, de manera coordinada amb el Pla de Mobilitat Comarcal.

La coalició valencianista continua presentant mocions a la comarca en suport del pla impulsat per la Mancomunitat i ha presentat una pregunta parlamentària a les Corts.

La portaveu comarcal de Compromís, Pepa Izquierdo, ha valorat de manera molt negativa la resposta de la Generalitat a la Mancomunitat de Municipis, en una reunió mantinguda entre ambdues entitats, on la Conselleria no va ser capaç de donar resposta a cap de les propostes formulades per l’ens comarcal en matèria de mobilitat.D’inici, hem constatat que la Generalitat ni fa ni deixa fer en transport públic a la comarca”.

Des de Compromís, creiem que l’estudi del Pla de Mobilitat Comarcal és una ferramenta molt important que hem d’aprofitar, un estudi que marca les línies a seguir per millorar el transport de la comarca, amb la millora dels autobussos, coordinació i/o augment de les línies existents, etc.

Izquierdo ha animat a continuar amb el treball rigorós encetat des de la Mancomunitat, i ha instat els alcaldes dels municipis de la comarca a fer explícita la demanda de manera directa a la Generalitat. “Cal pressionar i fer arribar la veu i les necessitats de la ciutadania de la comarca a qui pot encetar. Ara és el moment de fer-ho. I, davant d’això, la Generalitat no pot fer oïdes sordes i preparar grans packs de transport a nivell provincial”.

Compromís recorda que està presentant als ajuntament de la comarca mocions per donar suport al Pla de Mobilitat Comarcal, el document marc que hauria de servir per millor el transport públic a la Safor-Valldigna. En elles, Compromís insta a posar-lo en marxa, junt a la Conselleria, i a millorar la freqüència de pas dels autobusos.

A més, Enric Morera va registrar el mes passat una pregunta parlamentària dirigida a la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, en què demana què pensa fer en aquest assumpte, arran de la moció aprovada pel consistori de Ròtova.

Arxivat en: Comarcal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *