Els col·lectius de Gandia i la Safor-Valldigna donen suport i animen la gent a assistir a l’acte que tindrà lloc el pròxim diumenge, 15 de juny, a partir de les 18 hores a la platja de Gandia, contra els centres de internament per a estrangers.

Demanen que l’Ajuntament de Gandia facilite el procediment d’empadronament de totes i cada una de les persones que, independentment del seu país d’origen, ho sol.liciten tal i com marca la llei d’empadronament. 

Presentaran mocions als ajuntaments, amb el suport d’EUPV, els representants de la comunitat boliviana, la senegalesa, la colombiana, l’argentina, la paquistanesa, la marroquina i africana… De la CGT i del 15-M, entre altres.

cieNO15J

“A l’estat espanyol hi ha presons especials per a immigrants. Són els coneguts com “Centres d’Internament per als estrangers”, o per les sigles “CIEs”. No estan allí perquè hagen comés algun delicte. Les persones que estan allí, tancades contra la seua voluntat, estan senzillament perquè no tenen “papers”. Eixe és, segons sembla, el greu delicte que han comés”.

És per aquesta raó, que la ciutadania està convocada a una concentració, el pròxim diumenge, a les 18 hores, al carrer Alcoi / Rosa dels Vents de la platja de Gandia per exigir el tancament dels CIES.

Els Centres d’Internament d’Estrangers “CIEs”, són definits en la Llei d’Estrangeria com a “establiments públics de caràcter no penitenciari, dependents del Ministeri de l’Interior espanyol, per a la detenció i custòdia a la disposició de l’autoritat judicial d’estrangers subjectes a un expedient d’expulsió. Les Organitzacions socials, i moltes institucions denuncien  que les condicions en les quals viuen estes persones són inhumanes.

Això ho permet una legislació europea injusta i contrària als mateixos principis en què diu basar-se la Unió Europea: la justícia, la igualtat i la llibertat. Les persones estan recloses “pel simple fet de no tenir l’autorització administrativa per residir o per treballar, és a dir, per tenir una simple falta administrativa, que pot equivaler a aparcar en zones prohibides”.

A més, convé recordar que la policia nacional està duent a terme forts controls en les eixides de les estacions d’avions, en els carrers, en grans ciutats… Amb els coneguts casos dels “vols de la vergonya” des de la policia detenen  les persones per les seues característiques físiques segons el continent on vaja  un avió, donat el cas de no tindre papers, els detenen i els  facturen cap al seu país. Pures redades contra el dret de lliure circulació de les persones.

“L’Ajuntament de Gandia està posant dificultats a l’empadronament de persones immigrants, i per tant està afavorint esta situació. Des del govern se’ls considera delinqüents. Curiosa manera d’entendre la  delinqüència pel simple fet de no tindre un paper fruit d’un procés administratiu.Des de Compromís pensem que cal gestionar els fluxos migratoris i crear i adaptar una legislació apropiada a les institucions en l’àmbit d’estrangeria, però que no poden ser els immigrants o refugiats els qui paguen la incompetència dels governs dels estats europeus”.

En aquest sentit Compromís presentarà mocions a tots els ajuntaments de la comarca, com ara el de Gandia, instant al govern de l’estat espanyol a formular polítiques legislatives en matèria d’estrangeria que faciliten la integració i l’arrelament sociolaboral dels immigrants irregulars i que, en cas de repatriació, siguen respectats els drets humans fonamentals de cada individu.

A la proposta d’acord també es demana que l’Ajuntament de Gandia facilite el procediment d’empadronament de totes i cada una de les persones que, independentment del seu país d’origen, ho sol.liciten tal i com marca la llei d’empadronament.

Tots aquest acords compten amb el suport d’Esquerra Unida de Gandia, dels representants de la comunitat boliviana, la senegalesa, la colombiana, l’argentina, la paquistanesa, la marroquina, l’africana…De la CGT i del 15M, entre altres.