Compromís presenta una Proposta No de Llei per impulsar el Pla de Mobilitat Comarcal de la Safor

Fran Ferri registra quatre preguntes parlamentàries demanant per les responsabilitats de l’anul·lació de la línia d’autobusos Alcoi-Gandia i per les possibles solucions.

Jordi Puig, Secretari d'Organització Compromís Safor-Valldigna i regidor-portaveu a Ròtova; i Fran Ferri, diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Compromís a les Corts Valencianes.

Jordi Puig, Secretari d’Organització Compromís Safor-Valldigna i regidor-portaveu a Ròtova; i Fran Ferri, diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Compromís a les Corts Valencianes.

El passat divendres, el diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Compromís, Fran Ferri, va presentar una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes per tal de en marxa d’un Pla de Mobilitat Comarcal a la Safor-Valldigna.

La proposta de resolució determina que les Corts Valencianes acorden instar al Consell a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient a l’ elaboració i posada en marxa d’un Pla de Mobilitat Comarcal d’acord amb el disposat al l’article 11 de la LLEI 6/2011 de la Generalitat Valenciana, coordinadament amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor. A més, el Consell retrà comptes del present acord en un termini màxim de tres mesos des de la seua aprovació.

 

El Pla de Mobilitat Comarcal de la Safor

La Mancomunitat de Municipis de la Safor ha redactat un estudi en el qual s’analitza la realitat de la Xarxa de Transports de Vitagers de la Safor, destancant les mancances i ineficiències i realitzant tot un seguit de propostes de millora, el qual ha estat presentat a la Generalitat, oferint una proposta de reordenació del servei de transport públic que connecte integralment els diferents municipis de la comarca i les veïnes.

Fomentar l’ús del transport públic és un deure de les administracions públiques. La manca d’oferta i la baixa freqüència de pas obliga el veïnat a buscar alternatives de tipus privat (el cotxe) per poder desplaçar-se a altres llocs; a més de limitar a les persones amb majors necessitats l’accés als serveis bàsics, com ara: la sanitat, la formació ocupacional, els servei d’ocupació, i a alguns dels serveis socials generals…

 

La línia d’autobús Alcoi-Gandia

Web

Ferri ha volgut recordar que fins i tot, actualment, “molts municipis han vist desaparèixer la possibilitat de moure’s en transport públic, a causa de la suspensió de la línia Alcoi-Gandia. És el cas de pobles de la Safor (com Ròtova, Alfauir, Castellonet, Llocnou de Sant Jeroni i Almiserà), la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat”.

Per a estos municipis, cal assegurar una freqüència de pas dels autobusos públics per tal de garanitir “la mobilitat de les persones com a element essencial de la seua qualitat de vida i de les seues possibilitats de progrés en relació amb el desenvolupament de les seues oportunitats d’accés al treball, a la formació, als servicis i a l’oci”, d’acord amb el que disposa la LLEI 6/2011, d’1 d’abril , de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana.

 

Preguntes parlamentàries a la Conselleria d’Infraestructures

parada_autobusRotovaPA més, en relació a esta problemàtica, Ferri ha registrat unes preguntes parlamentàries per tal d’accelerar la reacció del Consell en la resolució d’esta problemàtica, d’ençà que l’empresa concesionària encarregada del transport en autobús entre les ciutats d’Alcoi i Gandia va deixar de prestar el servei.

Ferri ha demanat una resposta clara, preguntant per si ha deixat d’abonar els diners que li corresponen a l’empresa concessionària per a mantenir este servei d’autobús; quina previsió té per satisfer el deute que puguera existir. Cal restituir el servei, però també cal pensar a millorar-lo: per això, el diputat de Compromís ha demanat per les mesures que pensa posar en marxa la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient per a millorar la freqüència de pas en els municipis de la Safor, la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat, per on circula aquesta línia. Finalment, Ferri ha preguntat de manera directa, quines mesures pensa prendre la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, respecte del Pla de Mobilitat Comarcal de la Safor.

Arxivat en: Comarcal, Economia i Ocupació, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *