Compromís s’ha desmarcat del manifest que pretenia impulsar Gandia amb la resta de municipis de la comarca al voltant de les prospeccions petrolíferes, i ha demanat accions contundents a qui n’ha tingut responsabilitats.

En primer lloc, l’inici dels expedients de les prospeccions petrolíferes vingué de la mà del govern socialista i, ara mateix, està en mans del PP poder aturar-ho. Per això, des de Compromís han demanat a ambdues formacions que deixen d’utilitzar el tema com un atac entre ells i facen efectiu el que demanen de paraula, quan poden fer-ho. Demanem accions concretes i contundents, i no posades en escena sobretot quan venen del partit que pot parar les prospeccions.

I si el que volem és reunir el sentir dels alcaldes i municipis de la comarca, l’òrgan i el fòrum adequat és la Mancomunitat de Municipis de la Safor, un ens que el mateix alcalde de Gandia va abandonar.

El representant de Compromís per Gandia, Àlex Ruiz, ha explicat que “en el grup del treball contra les prospeccions petrolíferes no es va acordar la redacció de cap manifest. Sí que es va demanar, en canvi, que s’impulsara la plataforma de ciutats i confraries de pescadors afectades, tal i com es va acordar en la sessió de treball de 8 de novembre de 2013, i a la qual es va comprometre l’alcalde de Gandia”.

El grup de treball és un punt de trobada per a realitzar accions i reivindicacions consensuades; per això, demanem poder dissenyar entre totes i tots les accions que vagen a dur-se a terme.