Compromís duu als ajuntaments de la Safor el suport al col·lectiu LGTB+

La formació valencianista presenta mocions als plens de la comarca per lluitar des dels municipis contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia.

Compromís per la Safor-Valldigna ha dut la reivindicació i el suport pels drets del col·lectiu LGTB+ als consistoris de la comarca. Al llarg del cap de setmana i durant aquests dies, coincidint amb el Dia Internacional pels drets LGTB, molts ajuntaments de la Safor-Valldigna han pogut lluir la bandera de l’arc de Sant Martí, a iniciativa dels nous govern locals o per iniciativa de Compromís, i on han participat les corporacions amb els diferents grups polítics locals.

Segons la portaveu comarcal de Compromís, Pepa Izquierdo, “la LGTBfòbia, lluny de desaparéixer, continua manifestant-se en les aules, les llars, els centres d’oci i de treball, i fins i tot, a les administracions i serveis públics. Aquestes actituds són més acusades en temps de crisi econòmica, on els drets de totes les persones, i especialment, les més estigmatitzades socialment, trontollen constantment. De nou, el 28 de juny i al llarg de tot l’any, és necessari un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTB+”.

Solament a alguns municipis no ha estat possible: a Rafelcofer (PSOE; “perquè els drets ja els tenen garantits”), Piles, La Font d’en Carròs (PSOE, “per massa precipitat”), a l’Alqueria de la Comtessa (PSOE; també, “per la precipitació”), a Daimús (PP; on es va haver de penjar a la Tourist Info)  i a Llocnou de Sant Jeroni (PSOE, “per a no polititzar el balcó de l’Ajuntament”, el govern va accedir que es penjara a la Casa de la Cultura).

El 28 de juny de 1968 es van produir diverses revoltes en Stonewall (EE.UU) per a denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses les persones LGTB+. Des de llavors, les organitzacions socials, commemoren a tot el món l’Orgull LGTB+, reivindicant els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

Una moció als ajuntaments.

Ple de Llocnou, durant la presentació de la moció.

Ple de Llocnou, durant la presentació de la moció.

Compromís presentarà una moció en què demanarà un acord per:

  • Realitzar una denúncia explícita contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia, així com expressar un compromís concís d’engegada de mesures per a eradicar aquesta xacra social.

  • Com a mostra pública i visible cada 28 de juny penjarem al balcó de l’ajuntament la bandera arc iris del moviment LGTB+ (que ja s’ha dut a terme en molts d’ells).

  • Engegar mesures des de l’ajuntament per promoure el respecte i eradicar aquesta xacra social, en especial de caràcter educatiu i utilitzarem en aquest sentit les iniciatives culturals i festives. Fomentar i recolzar actituds respectuoses en l’associacionisme de qualsevol àmbit.

  • Reivindicar una educació pública, laica, de qualitat i que atenga a la diversitat com a requisit mínim per a crear un espai educatiu on imperen els valors democràtics i de tolerància i crear mecanismes efectius de detecció de violència i del seu tractament.

  • Col·laborar activament, mitjançant polítiques públiques en la defensa de la diversitat familiar, lluitant contra qualsevol tipus de discriminació que puguen patir les famílies homoparentals, tant simbòlicament com materialment.

  • Donar suport de manera activa a l’associacionisme LGTB+, especialment entre la joventut, així com atendre a les seues demandes i propostes de forma real i activa.

  • Expressar un compromís efectiu contra les retallades socials, especialment la prevenció i el tractament del VIH/sida, i posar especial cura en la situació de les persones migrants, fent campanyes de prevenció i reivindicant la sanitat pública universal.

  • Dotar als pressupostos municipals d’una partida o activitats per a la lluita contra la LGTBfòbia.

  • Sol·licitar al Govern de l’Estat la despatolotgizació de les identitats transsexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats.

  • Sol·licitar al Govern de la Generalitat i als grups polítics de les Corts Valencianes l’elaboració d’una llei valenciana contra l’LGTBfòbia.

El primer municipi on s’ha aprovat per unanimitat la moció ha sigut Llocnou de Sant Jeroni. Allà, on obstant, el govern local del PSOE mostrà el seu rebuig que es penjara la bandera al balcó del consistori “per a no polititzar el balcó”; es penjà en un edifici públic com la Casa de la Cultura. També va esmenar el text per a no dotar als pressupostos municipals d’una partida o activitats per a la lluita contra la LGTBfòbia, “perquè no hi ha col·lectius locals”.

Arxivat en: Moviments Socials, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *