Els municipis de la comarca presenten 26 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2016, que sumen 340 milions d’euros. Joan Baldoví: “En compte dels pressupostos “del círculo virtuoso” de Rajoy són els del polígono regular en forma de urna”.

pge2016a

La seu comarcal de Compromís, a Gandia, ha acollit dilluns 24 d’agost una trobada entre el diputat per Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i els alcaldes i governs de la Safor-Valldigna. Allí s’han fet públiques les esmenes que els municipis han presentat als Pressupostos Generals de l’Estat de 2016.

Un any més, Baldoví ha volgut recollir de primera mà les propostes dels municipis saforencs, i ha destacat que “el 10% de les esmenes del país les presenten els municipis de la Safor. Són propostes des del coneixement sobre el terreny”. A banda de les més reiterades, com la línia construcció de la línia Gandia-Oliva-Dénia, les diferents solucions al voltant de l’AP-7 o l’adequació i millora del drenatge de la conca del riu Vaca (Benifairó, Simat, Tavernes i Xeraco), hi ha noves com els passos subterranis a les estacions de tren de Tavernes de la Valldigna i Xeraco o la defensa de la façana nord de Llocnou de Sant Jeroni al riu Vernissa, amb passeig i protecció de la séquia mare. En total, 26 esmenes, que sumen 340 milions d’euros.

Baldoví ha explicat que, un any més, “els Pressupostos de 2016 ens han situat per baix de la mitjana en inversió territorial”, 400 milions per baix de la mitjana. El que significa que rebem 61 €/habitant de la comarca i del país, molt per baix de la mitjana estatal. En total, comptabilitzem al voltant dels 2.000 milions d’infrafinançament en els pressupostos que duu fets Rajoy, unes xifres inassumibles. “En compte dels pressupostos “del círculo virtuoso” de Rajoy són els del polígono regular en forma de urna”, ha conclòs Baldoví. “Solament amb una inversió situada en la mitjana estatal cobrirem necessitats com les que hem presentat hui ací”.

Pepa Izquierdo, portaveu comarcal de Compromís a la Safor-Valldigna, ha recalcat que “tenim en Joan Baldoví un excel·lent defensor de les propostes que presentem, i estem segur que continuarà treballant de valent per a intentar fer-les realitat. En qualsevol cas, és important que prenguem consciència de qui mira cap a un altre costat, de manera reiterada, en assumptes tan necessaris com els que presentem hui, i qui aposta per materialitzar-los”.

pge2016b

Propostes de Compromís per la Safor-Valldigna als Pressupostos Generals de l’Estat de 2016
– 40 milions d’€: construcció de la línia Gandia-Oliva-Dénia.
– 30.336.000 € per a la construcció de l’Accés Sud al Port de Gandia.
– 30 milions d’euros per a la necessària construcció de l’EDAR de la Safor i “donar servei a les necessitats de tractament d’aigües de la nostra comarca”.
– 18.430.000 d’€ per a la nova EDAR d’Oliva.
– 40 milions d’€ per a l’adquisició de la platja de l’Auir i la seua protecció integral.
– 30 milions d’€ per al rescat de l’AP7 al seu pas per la Safor.
– 28.908.000 d’€ per a la construcció d’un nou enllaç a l’AP7, al sud del casc urbà del municipi d’Oliva.
– 6 milions d’€ per a l’exempció del peatge a l’AP7 entre Xeresa, Oliva i Ondara.
– 15 milions d’€ per a la millora de la variant Favara-Xeraco/Xeresa.
– 16 milions d’€ per a la construcció de la rambla Gallinera.
– 3 milions d´€ per al projecte de restauració i adequació de l’Enginy de Sucre d’Oliva.
– 30 milions d’€ per a l’adequació i millora del drenatge de la conca del riu Vaca (Benifairó, Simat, Tavernes i Xeraco).
– 1.330.764,44 € per la restauració mediambiental de la franja costanera junt a la desembocadura del riu Vaca.
– 10 milions d’€ per a la permeabilització del llit del riu Vaca al pas per l’autopista AP-7.
– 6 milions d’€ per a l’adequació de la séquia la Bova, a Tavernes de la Valldigna.
– 9 milions d’€ per a l’adequació de la via verda Tavernes-Carcaixent.
– 500.000 €. Centre d’Interpretación de la Cova del Bolomor (Tavernes de la Valldigna).
– 20 milions d’€ per al desdoblament línia férrea Gandia-Cullera.
-1 milió d’€ per a la construcció d’un pas subterrani a l’estació de trens de Tavernes de la Valldigna.
-1 milió d’€ per a la construcció d’un pas subterrani a l’estació de trens de Xeraco.
-40 milions d’€ per a actuacions per evitar regressions de les platges al sud del port de Gandia.
– 2 milions d’€ per a la compra de l’edifici de l’antiga fàbrica de la Seda (Almoines).
– 500.000 € per a la construcció d’un passeig verd per la ribera del riu Serpis al seu pas per Almoines.
– 300.000 € per a l’adequació d’una vía verda entre los municipis d’Almoines i Gandia d’1 km, sobre l’antiga via del tren.
– 142.000,89 € per a augmentar la partida prevista per a la N-332, variant de Xeraco (2,8 km), en la redacció del projecte.
-200.000 € per a la defensa de la façana nord de Llocnou de Sant Jeroni al riu Vernissa, passeig i protecció de la séquia mare.