Ferri: “Votem pels joves exiliats que no poden fer-ho, que no tenen veu”

ff_rf

El síndic de Compromís a les Corts recorda a Gandia que la reforma electoral del PPSOE ha deixat a milers de joves valencians que han emigrat a l’estranger sense poder votar, beneficiant el bipartidisme. A les darreres eleccions valencianes, la participació va ser d’un 4,9%. Compromís va ser la primera força, amb un 23,6%, seguida de Podem amb un 21,5%. La tercera i quarta posició va ser per al PP i el PSOE amb un 14%.

El portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha estat aquest matí a Gandia per donar suport a la candidatura ‘Compromís-Podem: És el Moment’. Acompanyat pel secretari comarcal de Joves amb Compromís, Rafa Ferrer, el síndic ha volgut tindre un record per a les milers de persones que han abandonat la nostra terra per la manca d’oportunitats, la gran majoria joves.  Entre l’atur i la precarietat, molts joves han triat fer les maletes i buscar una oportunitat de faena lluny de casa, dels seus amics, de les seues families.  És molt difícil saber la quantitat de gent que ha emigrat. Molts d’ells ni tan sols s’inscruen als consolats perquè tenen por, per exemple, de perdre el seu dret a la sanitat.Estos joves han marxat de casa per les polítiques dels diferents governs de Madrid.  I què van fer PP i PSOE en 2011? Aprovar una reforma electoral per a posar barreres a que estos joves no pugueren votar en les eleccions de la seua terra. En gener de 2011 es va instaurar el sistema de “vot pregat” (voto rogado). Fins eixe moment les paperetes s’enviaven als domicilis dels residents a l’estranger. Ara, cal fer una série de tràmits com demanar el vot en el consulat amb uns terminis molt ajustats. Després venen els problemes i moltes vegades les paperetes no arriben a temps. L’excusa per a instaurar el sistema era que s’havien enviat paperetes a persones que havien mort. Parlem d’un 0,45% de les paperetes enviades. El resultat ha sigut demolidor: Tot i que el cens de residents a l’estranger no ha parat de crèixer, la participació ha caigut en picat”.

Ferri ha recordat que a les últimes eleccions valencianes, la participació va ser d’un 4,9%. Únicament van votar 2469 de 50451. “I com van ser els resultats? COMPROMÍS, primera força, amb un 23,6%, seguits de Podemos amb un 21,5%. La tercera i quarta posició va ser per al PP i el PSOE amb un 14%. “És a dir, NO ÉS CASUALITAT, que el sistema es canvie quan milers de joves emigren, i quan l’emigració té un carácter més reivindicatiu. Creiem que s’està furtant el dret a milers de persones a exercir el seu vot. Per això creiem que és important que els que sí que podem votar ho fem també per a donar veu a totes i tots els qui s’han quedat sense fer-ho. Des de Compromís-Podem-És el Moment no podem prometre que els i les nostres joves tornaran, però sí que ens podem comprometre a construir un país just, on puguen tornar”. 

Per la seua banda, Rafa Ferrer, ha insistit a la necessitat d’aconseguir un grup parlamentari propi, valencià al Congrés. Per garnatir el canvi del govern de l’Estat i per estar present quan s’aborde el sistema de finançament. “perquè tenim més del 50% d’aturats joves, que amb el finançament corresponent es podrien beneficiar de la inversió en educació, en sanitat, en agricultura,  I+D+I… I aixío podrien tornar tots els exiliats, la majoria dels quals no poden ni votar”.

Per totes aquestes raons, els Joves amb Compromís de la Safor-Valldigna han fet un vídeo encoratjant la gent a votar el pròxim 20 de desembre la candidatura Compromís-Podem-És el Moment.

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *