Des del BLOC de la comarca lamentem que el PSOE faça costat Coalició Valenciana amb uns arguments com són “els de poder publicar un llibre d’història en una normativa no oficial”. Des de l’executiva comarcal, s’han volgut posar del costat de l’historiador -autor de l’obra-, que actualment és la principal persona perjudicada en aquest afer.
La propera setmana tindrà lloc a Beniflà una moció de censura, un mecanisme legal que permet canviar l’alcaldia segons un determinat canvi en la suma de forces per a governar. Fins ací no hauria d’haver res estrany, si no és perquè el PSOE recolza el regidor d’una formació d’extrema dreta i utilitza els seus arguments per a dur avant la moció de censura. A més a més, des del BLOC comarcal es critica que el silenci que ha mantingut la direcció comarcal del PSPV-PSOE fins ara mostra, una vegada més, l’ambivalència del seu discurs.

Així mateix, “considerem especialment greus les vulneracions de cara a l’autor de la publicació”. L’obra que anava a publicar-se en valencià normatiu es toba “retinguda” i actualment s’ha editat una segona edició en una normativa no oficial, on no apareix el nom de l’autor, que l’historiador “no reconeix com a seua i que considera com un plagi en tota regla, que vulnera les lleis europees i estatals de drets d’autoria, i és sancionable com a actuació delictiva per jutges i tribunals”. Des de l’Ajuntament han arribat a anul·lar el pagament pel treball d’investigació sobre la història del municipi.

L’autor no ha volgut entrar en baralles polítiques sense sentit com les que han plantejat els membres de CV però es reserva el dret de fer actuacions judicials, ja que el treball està encomanat i existeix un contracte legal vigent.

La publicació compta amb una subvenció de la Conselleria de Cultura, per la qual cosa l’Ajuntament, en darrer terme, podria perdre-la en no acceptar la normativa que aquesta indica en les seues bases.

A més, “l’Acadèmia Valenciana de la Llengua va advertir l’Ajuntament en un escrit sobre la normativa que calia emprar en la publicació”.

Des del BLOC de la comarca, ens solidaritzem amb l’autor, pels greuges que ha hagut de sofrir, “i amb el poble de Beniflà, que està patint un desgovern pel seguidisme als idearis d’extrema dreta d’alguns dels seus regidors”.