El secretari general del BLOC visita Oliva i denuncia la discriminació sistemàtica de la Safor als Pressupostos General de l’Estat. El BLOC d’Oliva presenta esmenes per a que s’incloga una partida per al tren Gandia-Oliva-Dénia i s’augmente l’aportació al projecte de la variant de la Safor.

“El BLOC pot lluir un currículum de mans netes. Qui l’ha feta que la pague. No obstant això, també voldríem denunciar un altre tipus de corrupció, l’electoral: és una vergonya que en campanya ens enganyen prometent-nos infraestructures que ara, en la situació econòmica en què ens trobem, ens hagueren vingut molt bé. Qui ho haja promés, que vaja a Madrid i ho exigisca. Hem votat partits centralistes que discriminen els valencians i això és una vergonya; i des del BLOC ho denunciem”.

Així de contundent s’ha mostrat hui a Oliva el secretari General del BLOC. Acompanyat de la secretària comarcal, Pepa Izquierdo, l’assessora a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques i els regidors d’Oliva, David Gonzàlez i Pau Pérez, Enric Morera ha denunciat l’oblit sistemàtic de la Safor-Valldigna i la discriminació que pateix any rere any als Pressupostos Generals de l’Estat. “Els valencians hem d’obrir els ulls: faria més a Madrid un grup minoritari en clau valenciana, que defensara els nostres interessos, que no els diputats socialistes i populars valencians que obeixen únicament a Madrid”.

Precisament, Gonzàlez ha donat a conèixer les esmenes presentades pel BLOC d’Oliva i que afecten, sobretot, a dos grans infraestructures de comunicació comarcals. En primer lloc, el tren Gandia-Oliva-Dénia, sense consignació pressupostària. És per això que els nacionalistes reclamen que “es destine per al tram Gandia-Oliva una partida per a 2010 de vint-i-cinc milions d’euros (25.000.000,00 €) i una altra per a 2011 de deu milions d’euros (10.000.000,00 €) perquè el projecte ja està elaborat”.

L’altra proposta de modificació fa referència a la ronda de circumval·lació Safor-Sud. Des del BLOC recorden que està previst que el 2010 comencen les obres d’execució “i, per tant, caldria de preveure una partida suficient per a la licitació de les obres de la mateixa variant, ja que existeix una partida pressupostaria clarament insuficient de 745.380 €.” En aquest sentit, també proposen compensar l’alliberament de l’AP-7 al seu pas per la Safor mentre es construeix la ronda de circumval·lació.

Concentració simbòlica

Els nacionalistes han comparegut davant els mitjans de comunicació al parc de l’Estació d’Oliva, que recorda l’espai on passava l’antiga línia ferroviària. Precisament, en aquest indret tindrà lloc la concentració cívica prevista per la pròxim 28 de novembre, a les 12 hores, i que compta amb el recolzament de la Junta de Govern Local. Gonzàlez no ha volgut avançar els actes, però ha assegurat que es tractarà d’una jornada reivindicativa i lúdica que finalitzarà amb la lectura d’un manifest.