El procés precongressual ha permés recollir idees i preparar un document polític que proposa potenciar de Compromís, coordinar les accions locals i fomentar l’enfortiment de la Mancomunitat.

La cita tindrà lloc a Guardamar de la Safor, des de les 9:30 h. A les 12:30 h, hi ha previst un acte obert.

El BLOC de la Safor-Valldigna celebra este dissabte, a partir de les 9:30 h, el sisé congrés comarcal. Ho farà a l’Ajuntament de Guardamar, on també hi ha previst un acte, el de clausura, a les 12:30 h, obert a tota la gent interessada. A la cita, es triarà la permanent del Consell de coordinació comarcal, segons la nova estructura aprovada en el darrer congrés nacional. També eixiran elegides les persones que aspiren a representar la comarca al Consell Nacional del BLOC. La presentació de les diferents candidatures acaba divendres 9.

Al congrés de dissabte es debatran l’informe de gestió i econòmic de l’actual executiva comarcal i els documents polític i organitzatiu, que serveixen com una declaració d’intencions de cara a la nova època que se li obri a l’organització valencianista a la comarca.

Segons explicita el document polític presentat, “no cal entendre els congressos comarcals i locals únicament com una obligació estatutària per renovar els càrrecs orgànics, hauríem d’aprofitar-lo per reflexionar sobre el present i el futur i marcar, col·lectivament, les grans línies d’actuació per als propers tres anys, en una conjuntura social ben difícil però políticament propícia, amb l’horitzó d’unes eleccions autonòmiques i locals potser històriques”.

I és que el procés precongressual ha permés recollir idees i preparar un document polític que gira al voltant de tres idees: “la potenciació de la comarca com un espai polític, amb la defensa de la Mancomunitat, com a alternativa a les decimonòniques diputacions (junt al projecte de comarques centrals)”; “la coordinació municipal, per plantejar propostes locals (basades en l’experiència municipal o en el programa polític del BLOC al País Valencià) i per atendre, per exemple, a la crisi econòmica i social i les seues conseqüències”; i “la identificació del BLOC amb Compromís, per donar cabuda i participació a totes aquelles persones que s’interessen pel projecte”.

El document acaba formulant un últim repte: el de transmetre que “el BLOC, que Compromís, és un projecte obert i radicalment democràtic on tots i totes tenen cabuda. Eixe procés d’obertura, que hem començat fa temps, haurà de culminar-se en els propers tres anys”. Un període que, segons diu el document, “si fem bé les coses, acabarà amb un èxit electoral sense precedents de Compromís, o el que és el mateix, amb el principi del canvi”.

L’encarregat de coordinar el document polític ha estat l’exregidor del BLOC-Verds Compromís a Gandia Josep Miquel Moya. L’organització ha recollit propostes per la xarxa de la gent simpatitzant, fins a esta mateixa setmana, i ha organitzat un acte obert a la gent interessada el proper dissabte, a partir de les 12:30 h.

A la imatge, el saó d’actes de l’Ajuntament de Guardamar, on tindrà lloc el congrés.