Els alcaldes del Bloc-Compromís a la Safor-Valldigna i la portaveu de Gandia presenten una moció de suport a la Proposició de Llei registrada a les Corts Valencianes de mesures contra el sobreendeutament personal i familiar i de protecció davant els procediments d’execució hipotecària de l’habitatge habitual.

Anuncien que els seus ajuntaments no col·laboraran amb les entitats bancàries en els desnonaments.

La Safor-Valldigna, 30 de novembre de 2012.-

Els alcaldes de Xeresa (Tomàs Ferrandis), Guardamar de la Safor (Josep Moncho), Palmera (Àlvar Català), Potries (Joanfer Monzó), Tavernes (Jordi Juan) i *Oliva (David González) i la protaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, han comparegut aquest matí en roda de premsa per manifestar un posicionament conjunt i contundent front al ‘drama social’ que representen els desnonaments.

Tomàs Ferrandis, com a secretari comarcal de Polítiques Municipals  ha anunciat la presentació d’una moció a tots els ajuntaments de la Safor-Valldigna per tal de donar suport a la Proposició de Llei presentada a les Corts Valencianes pel Grup Parlamentari Compromís “en contra del sobre endeutament familiar incorporant límits en el crèdit hipotecari per a prevenir noves situacions de sobre endeutament, desenvolupant un procediment extrajudicial de liquidació ordenada dels deutes i posant limitació a execucions hipotecàries per evitar desnonaments”.

D’igual manera, insten al Govern de l’Estat Espanyol a la modificació de la legislació sobre IRPF per evitar que les operacions de dació en compte per a pagar un crèdit hipotecari siguen considerades com a increments patrimonials en la part que excedeixi  l’escreix del valor del bé.

Finalment, sol·licitaran al govern estatal la modificació de la legislació sobre hisendes locals per a bonificar (99%) l’ impost d’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) dels desnonaments amb dació en compte.

“La situació de profunda crisi econòmica ha provocat un fort im­pacte en la situació de moltes famílies i persones que tro­ben dificultats per a exercir el dret a l’habitatge digne, reconegut per la Constitució i els estatuts d’autonomia de reforma més recent, i que es troben, per aquesta raó, al límit de la situació de risc d’exclusió social. Al nostre parer, la proposta dona una resposta clara i creïble als problemes actuals dels desnonaments, i a més regula de manera preventiva la situació de l’excés d’endeutament”.

D’altra banda, Ferrandis ha assegurat que les alcaldies del Bloc-Compromís a la Safor-Valldigna no col·laboraran amb les entitats financeres en els desnonaments i animen a la resta d’alcaldies de la comarca a manifestar-se en el mateix sentit.