La Secretària Comarcal del Bloc i el Síndic de Compromís a les Corts anuncien les principals esmenes que la coalició ha presentat als pressupostos de la Generalitat per a 2013.

ENRIC MORERA: “No anem a pagar el deute il·legítim dels mals governants. Aquesta crisi és una autèntica estafa, perquè no es pot suportar que les administraciones facen pagar la mala gestió a la ciutadania, mentre s’està fent públic l’endeutament privat dels bancs”.  

La Safor-Valldigna, 30 de novembre de 2012.-


El Síndic del Grup Parlamentari Compromís, Enric Morera i la Secretària Comarcal del BLOC, Pepa Izquierdo, han presentat aquest matí a Gandia algunes de les principals esmenes que la coalició presentarà als Pressupostos de la Generalitat per a 2013, pel que fa a la Safor-Valldigna. Un projecte de llei que, segons asseguren, “no contempla cap partida per a inversions concretes al nostre territori”.  Així, les esmenes del Bloc-Compromís superen els 145 miliones d’euros i fan referència per exemple a la construcció del Palau de Justícia, el Centre de Dia per a malalts d’Alzheimer, la millora i construcció dels centres educatius i de salut, l’acabament de l’hospital comarcal o el Paratge Natural Parpalló Borrell i La Marjal de la Safor, entre altres.

Per la seua banda, Enric Morera ha tornat a exigir una auditoria pública del que la Generalitat ha de pagar per tal d’esbrinar “quin és el deute il·legítim corresponent a la malversació dels nostres governants que no s’ha de pagar. Per això, demanem responsabilitats polítiques i penals per als que ens han portat a la runa.”

El Secretari General del BLOC ha qualificat la crisi com “una autèntica estafa, perquè no es pot suportar que les administraciones facen pagar a la ciutadania la seua mala gestió, mentre s’està perdonant, fent públic el deute privat generat pels bancs”.  

El grup parlamentari Compromís ha presentat un total de 1022 esmenes parcials al projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2013.

Aquestes esmenes parcials tracten “de desfer el que per a nosaltres són errades en estos pressupostos com la nul·la aposta per la creació d’ocupació i la retallada massiva que hi ha en serveis públics bàsics. Intentem compensar amb les nostres esmenes este carències que són fonamentals per a què el País Valencià puga eixir d’esta crisi econòmica”. En aquest sentit, esperen “que el grup popular accepte estes esmenes perquè sinó estos pressupostos no seran garantia de superar esta situació i en canvi es crearan més injustícies i es destruirà més ocupació”.  

Les esmenes presentades per Compromís aposten també per invertir en els sectors productius com a ferramenta útil per a la recuperació econòmica. Així mateix intenten pal·liar grans carències d’inversió recollint les reivindicacions en matèria pressupostària més bàsiques que es reclamen des de fa temps per pobles i ciutats del nostre territori.