Oliva va acollir ahir la segona de les reunions de la permanent del nou Consell Comarcal del Bloc-Compromís on, entre altres temes, també s’hi va parlar de la constitució de Compromís, el fem, el pagamanet del deute a la Mancomunitat, les mesures contra el desnonament o la reforma educativa.

La Safor-Valldigna, 05 de desembre de 2012.-

Les reunions de la nova permanent del Consell Comarcal del Bloc-Compromís de La Safor-Valldigna seran itinerants per tal de donar suport als col·lectius locals i per potenciar l’objectiu de “+ compromís, +Comarca” que els nacionalistes es van marcar al seu sisè congrés, celebrat recentment a Guardamar de La Safor.

Precissament a Oliva, la permanent comarcal va escoltar  ahir de paraules de l’alcalde, David González i de la regidora de Turisme, Imma Ibiza, algunes de les propostes “multisectorials” que el govern local està enllestint ja per dinamitzar l’economia del muncipi, com a eixida a la crisi, potenciant  el turisme, el comerç, l’esport, la cultura.., implicant el teixit associatiu local per tal de crear propostes atractives cap a la resta de la comarca.

Però a la reunió es van tractar altres temes sectorials, com ara la problemàtica del fem a la comarca i les taxes imposades pel Consorci de Residus, la situació de la Mancomunitat de Municipis de La Safor, les accions conjuntes d’alcaldies i regidories contra els desnonaments. El BLOC-Compromís  també va manifestar al seua preocupació per “les terribles conseqüències que pot suposar per al model d’educació pública, de qualitat i en valencià, la proposta de reforma educativa presentada pel ministre Wert”.

D’altra banda, també s’hi va debatre sobre l’esborrany d’estatuts per a la configuració de la Coalició Compromís i que s’aprovarà al Consell Nacional del Bloc que tindrà lloc el pròxim 15 de desembre a València.