Compromís aposta pel consens i no per la confrontació dels pobles.

Els representants comarcals de PP, PSOE i BLOC-Compromís es van reunir ahir a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor-Valldigna. Les formacions s’havien emplaçat per deixar clars els posicionaments dels diferents partits.

La secretària comarcal del BLOC i portaveu de Compromís a la Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo, ha volgut fer una breu valoració al voltant de la reunió que van mantindre ahir els representants de PP, PSOE i BLOC a la comarca. Els dirigents s’havien emplaçat per deixar clars els posicionaments dels diferents partits davant la situació creada arrel de la decisió de Gandia d’abandonar l’ens.

Izquierdo ha valorat que “de la reunió d’ahir vam treure la certesa que la decisió de Torró no és compartida per la resta d’alcaldes de la comarca, de diferents colors polítics. I, almenys, hi ha un compromís per part de la resta de municipis de continuar formant-ne part, a pesar que calgueren canvis (si continua endavant la decisió de Gandia), a pesar que les majories canviaren i a pesar que alguns serveis desapareixerien, com el PROP”.

A més, ha explicat que, des del BLOC-Compromís “volem treballar perquè Gandia reconsidere la decisió d’abandonar la Mancomunitat, i volem fer entendre que a qui més li interessa estar-hi és a la ciutat ducal. Gandia ha de continuar sent la ciutat de serveis i un punt de referència per a la resta de la comarca; no podem canviar”.

Izquierdo ha lamentat que “no solament resulta estrany, també és una cosa fora de lloc que la comarca haja de tirar avant unida sense la capital, que ha renunciat a ser-ho”.

En qualsevol cas, “creiem que hem de continuar treballant per continuar units a la Mancomunitat de Municipis, si cal amb més pedagogia. I cal que totes i tots posen de la seua part; de manera pública i en tots els fòrums”.

La Mancomunitat de Municipis és un projecte de i per a molta gent, amb més de 30 anys, pensada per a donar una millor qualitat de vida a la ciutadania de la comarca. “És un exemple entre les mancomunitats, per això valdrà la pena tot l’esforç que puguem fer perquè continue en marxa i funcione millor”, ha conclòs Izquierdo.

Foto de Juantxo Ribes (Las Provincias).