Davant les darreres actuacions de l’Alcaldia de Vilallonga i el comunicat del PSOE local, el Bloc-Compromís de Vilallonga fa públic el següent

COMUNICAT

  • El grup municipal del Bloc-Compromís ha rebut hui amb sorpresa la ruptura per part del PSOE i l’Alcalde, de forma unilateral, sense comunicació prèvia i per correu electrònic, del pacte municipal que garantia la governabilitat de l’Ajuntament de Vilallonga cessant en les seues funcions als nostres regidors.

  • El nostre grup municipal lamenta que la incapacitat per gestionar una diferència important, però puntual, haja tingut la reacció immediata i poc reflexiva de l’Alcaldia, de destituir els nostres regidors i donar per trencat el pacte.

  • Nosaltres, efectivament, votàrem en contra d’una proposta de pressupostos elaborada i imposada unilateralment per part del PSOE. Així els ho advertírem en les negociacions prèvies. La resposta fou, com massa voltes últimament, què eixa era la proposta i no pensaven modificar-la.

  • Malgrat conèixer des de fa setmanes la nostra posició contrària, i a pesar d’emplaçar-los en reiterades ocasions per negociar un pressupost que satisfera les prioritats dels dos grups va convocar el plenari de pressupostos. Directament ens va indicar que comptaven amb l’abstenció del grup popular i, per tant, no els féiem falta per traure els pressupostos i governar.

  • En el plenari passat, el vot del Bloc Compromís no va ser cap novetat. Els membres de la nostra candidatura i simpatitzants eren coneixedors de l’actitud dels nostre socis durant les negociacions, i tots compartien que no teníem per què suportar el comportament de l’Alcaldia contra els nostres regidors i en contra de les iniciatives dutes a terme pel nostre grup. Per al PSOE sembla que el vot de l’altre grup present al consistori sí que ho fou, a la vista de la seua reacció immediata.

En relació amb el pressupost municipal:

  • Principalment, hem estat en desacord en destinar 26.000 euros/any per abonar la nòmina d’un encarregat d’obres de “confiança”, membre de la candidatura del PSOE local qui ha entrat a treballar de forma irregular, quan al mateix temps s’ha estat acomiadant a treballadors de l’Ajuntament i criticant l’enxufisme de forma rotunda.

  • Hem demanat que es dotara una nova partida pressupostària en matèria d’educació per traure convocatòries d’ajudes (llibres escolars, desplaçament, etc.) a les famílies amb menys renda conforme fan Ajuntaments com Miramar.

  • Hem demanat que dotara el projecte de l’estratègia mediambiental.

  • Hem demanat que es dotara la partida per finançar les despeses d’impremta del llibre del poble i la partida d’ingressos per la venda d’esta publicació (cost 0, donat que amb les despeses de la venda es sufraga el cost del l’edició d’impremta del llibre).

I sobretot, hem demanat que canviara una cosa que no tenia a vore amb els pressupostos però sí amb l’acció diària: la seua actitud i comportament.

No ens sembla bé que:

  1. Censure notícies al web de les nostres àrees de gestió (informació de l’escoleta municipal, activitats culturals, marca mediambiental, presentació del llibre, etc).

  2. Es negue a convocar la Junta de Govern Municipal per debatre els temes ordinaris del dia a dia.

  3. Decidisca unilateralment a quines obres es destinen les subvencions de la Diputació (nosaltres volíem, tal i com ens han demanat els veïns del barri de Cais en un escrit signat amb més de 100 persones, que s’asfalte el pàrking i pensem que això és prioritari abans que destinar 23.000 euros a canviar les lluminàries).

  4. No dirigisca la paraula al seus socis, regidors del Bloc-Compromís.

L’actitud del PSOE local, i molt especialment de l’Alcaldia, ha estat la de posar entrebancs a les àrees que gestionem des del nostre grup.

El resultat de les passades eleccions municipals va determinar que no hi haguera majoria absoluta en el municipi. Això és una cosa bona per què, tal i com vam dir en la nostra presa de possessió les coses s’havien de parlar i ningú no podia imposar el seu criteri.

La realitat és que som un grup amb autonomia, i que hem criticat allò que no ens semblava bé o gens bé sense pèls a la llengua i això no els ha agradat als nostres socis:

– Hem criticat que en el plenari l’Alcalde cride a la policia local per expulsar veïns que prenen la paraula al final per formular educadament una crítica a la política de contractació de personal o per expulsar al portaveu del grup popular (per molt en desacord que pugam estar en les seues idees).

– Hem criticat que l’Alcaldia contracte de forma irregular a dit i de la nit al matí al número 10 de la seua llista i argumentant que “necessitava un assessor i persona de confiança” quan ha estat acomiadant a treballadors perquè calia ajustar la plantilla de personal: quan hi ha més de 500 persones desocupades, els diners per a la contractació de personal s’han de dedicar a fer contractes temporals de forma que el màxim nombre de persones i famílies puga beneficiar-se i no només a amiguets que integren la candidatura.

– Hem criticat que la única borsa de treball en la que s’ha exigit una taxa per participar haja estat la que s’ha realitzat per seleccionar el citat encarregat d’obres, de forma que es limitava l’accés i es dificultava la participació de més persones.

– I, sobretot, li hem fet vore que no compartíem la seua actitud, on cada volta que hi havia diferències ens remarcava que “ell” era l’alcalde i que si no estàvem d’acord li férem una moció de censura.

EN RELACIÓ AMB LES REFERÈNCIES AL FRAU DE LLEI

Els regidors del Bloc-Compromís no hem comés cap “frau de llei” com ens acusa l’alcaldia per presentar factures corresponents a l’adquisició de bens o serveis públics necessaris per la gestió ordinària de les nostres regidories: si necessitàvem contractar un conferenciant, encomanar la realització de l’estratègia mediambiental, dur a la impremta el llibre de festes o el llibre d’Història ho hem fet, en l’exercici de les nostres funcions, de la mateixa forma en què tots els regidors ho havien fet fins ara. La secretària interventora ens ha indicat que era una forma correcta de procedir i mai ha formulat reparo algun a les despeses o factures que relacionades en la gestió de les nostres àrees per què es tractava de contractes menors.

El regidors del Bloc Compromís no hem contractat amb cap empresa pròpia –de fet, no en tenim– ni amb cap familiar. Hem respectat les limitacions i regles que fixa la legislació en matèria de contractes i hem aportat les factures de contractes menors que no requereixen cap expedient administratiu previ. Sempre al servei de poble i vetllant pels interessos generals.