Morant critica la pèrdua de 25 professors i l’augment de la ràtio a les escoles de la Safor-Valldigna.

Per a la responsable d’Educació de Compromís per la Safor-Valldigna, Laura Morant, la pèrdua de 25 professors a la comarca i l’augment de la ràtio a les escoles, el pròxim curs, venen a confirmar “allò que fa temps que denunciem: amb l’excusa de la crisi es pretén progressivament desmantellar l’ensenyament públic”.

Des de Compromís, “ens preocupa que l’Administració pública valenciana i també l’estatal entenguen l’educació com a despesa i no com a inversió de futur”.
I és que consideren que amb la política de les retallades, hui per hui, l’escola pública es pretén que siga un servei públic assistencial, propi dels anys 40.

Morant recorda que, a banda de l’augment de ràtios a les aules, “que farà impossible gestionar la diversitat, solucionar conflictes… I atendre de manera més individualitzada l’alumnat”, s’han eliminat programes específics d’atenció a la diversitat, no es cobreixen en temps i hora les baixes del professorat, no es paguem les despeses dels funcionaments dels centres (ara mateix la Generalitat deu 55 milions d’euros a col·legis i instituts valencians.). S’acomiada personal de la neteja, a banda de discriminar les línies en valencià i intentar que desapareguen. Situació que es repeteix a cada ciutat i poble valencià.

“Tot açò amb el beneplàcit de polítics populars que han donat suport a les retallades en benefici de continuar malgastant diners en esdeveniments i bestieses”.

Per tot açò i més, des de Compromís per la Safor-Valldigna asseguren que continuaran treballant per una educació pública, de qualitat i en valencià.