Joves amb Compromís preparen el seu Congrés Constituent

Les joventuts de les distintes formacions que composen Compromís aposten per una organització comuna, plural i assembleària per als seus 1.150 membres.

jac

El secretari general del BLOC JOVE i diputat a les Corts, Fran Ferri, junt al secretari comarcal del BLOC JOVE, Carles Morant.

El diputat i secretari General del BLOC JOVE, Fran Ferri, destaca a Gandia el paper dels saforencs Helena Malonda i Miquel Alèixit en l’organització del congrés. 

BLOC JOVE, Joves amb Iniciativa, Joves d’Els Verds-EE així com la joventut adherida directament a la Coalició Compromís (Gent de Compromís) celebraran el 22 de febrer a la ciutat de València el primer Congrés constituent d’una organització comuna de Compromís a nivell valencià, sota el lema “De les revoltes, el compromís”. Després de quatre mesos de treball, la Comissió Organitzadora del Congrés, composada per 3 membres de cada organització, ha aprovat per unanimitat tant la ponència política i d’estatuts, com el reglament que regirà el propi Congrés.

El secretari General del BLOC JOVE i diputat a les Corts, Fran Ferri, junt al secretari comarcal del BLOC JOVE, Carles Morant, han presentat el Congrés constituen de Joves amb Compromís aquest matí a Gandia.

Així, amb l’enviament de les diferents ponències, està en marxa un procés de presentació d’esmenes tant de forma individual com a través de la celebració d’Assemblees comarcals per a decidir, de forma participativa, el cos organitzatiu i polític de la nova organització.

Segons consta en la ponència d’Estatuts, Joves amb Compromís “s’erigeix com el punt de trobada de tots els i les joves que reivindiquen una societat valenciana més justa, sostenible i solidària, garant de les llibertats individuals i col·lectives del Poble Valencià”.

Ferri ha assegurat que aquest punt de trobada es basarà en l’assemblearisme, “com a eina de treball en comú i igualitari, i comptarà amb mecanismes de majories reforçades per a incentivar el consens i el respecte a la pluralitat de la cooperativa política. A més, l’estructura organitzativa proposada s’adapta a la realitat de la joventut valenciana i preveu un col·lectiu específic per als residents en l’estranger, que funcionarà a través de la xarxa i que està adreçat especialment als milers de joves que han hagut d’emigrar en els últims anys”.

La ponència Política, per la seua banda, estableix una anàlisi de la situació valenciana, de l’Estat Espanyol, d’Europa i d’arreu del món, estableix els principis de la cultura organitzativa de Joves amb Compromís i planteja propostes en àmbits com ara l’economia, l’ocupació, l’habitatge, l’educació, el valencianisme, ecologisme, antimilitarisme, la llibertat i igualtat, la sanitat, i la cultura i ciència.

Per la seua banda, Carles Morant ha destacat l’important paper que els joves de la nostra comarca estan desenvolupant en la construcció de la nova formació. “Companys com Milquel Alèixit, de Benirredrà, o Helena Malonda, d’Oliva, la presidenta de la Comissió Organitzadora del Congrés. No en va es tracta d’un pas decisiu per a tot la joventut compromesa amb un canvi profund al País Valencià i per als que pensem que Compromís serà l’eina que permetrà a tota una generació reivindicar el seu protagonisme i canviar la forma de fer política”.

“És un nou pas per a afiançar Compromís i un missatge als nostres governants: la joventut valenciana ens organitzem per a guanyar la justícia social, i recuperar els nostres drets com a poble i com a joves”, ha conclòs Ferri.

Arxivat en: Comarcal, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *