Compromís pregunta pel tren Gandia-Oliva-Dénia al Congrés i a les Corts

Joan Baldoví vol saber els motius reals pels quals es retardarà l’estudi de construcció de la línia que unirà la Safor i la Marina Alta per a l’any 2016. 

Enric Morera s’ha interessat per les gestions que ha fet la Generalitat per reclamar al Govern de l’Estat la construcció de la infrastructura, inclosa dins del Pla de rodalies de la Comunitat Valenciana de 2010.

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha recordat que en abril de 2010 es va proposar el primer Pla de rodalies de la Comunitat Valenciana amb un compromís d’intervenció per als pròxims 10 anys. El Ministeri de Foment i la Generalitat es van comprometre a unir Gandia-Oliva-Dénia en resposta a décades de reivindicacions, construint 32 quilòmetres de via doble amb noves estacions (Oliva, Dénia), que pagaria el Ministeri de Foment i per al qual s’estimaba que serien necessaris 370 milions d’euros per tal d’executar-la.

“Des d’aleshores, moltes paraules i cap fet. Mai ha hagut durant els darrers tres anys un sol moment en què el Govern Central o la Generalitat contemplaran la possibilitat real de col.locar una sola travessa. Pitjor que això, a la gent se l’ha enganyada, s’han anunciat estudis, licitacions d’estudis i contractacions d’estudis que no han estat més que formes elegants i burocràtiques de no fer res. Així continuem ara, amb la promesa d’un nou estudi per a l’any 2016”.

És per aquesta raó, que Baldoví ha preguntat pels motius reals pels quals es retardarà l’estudi de construcció de la línia Gandia-Oliva-Dénia per a l’any 2016. Compromís també vol saber si per part del Govern “s’ha previst prendre alguna iniciativa per demostrar als habitants de les comarques de la Safor i la Marina Alta la voluntat d’executar la línia Gandia-Oliva-Dénia? En cas que Foment tinga la voluntat d’executar-la, quina seria la data prevista per iniciar les obres de construcció?”.  

D’altra banda, el Síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, també ha preguntat la Consellera d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient per les gestions que ha fet la Generalitat “per reclamar al Govern de l’Estat la construcció de la línea ferroviària Gandia-Oliva-Dénia, inclosa dins del Pla de rodalies de la Comunitat Valenciana”.

Ambdues preguntes parlamentàries s’emmarquen dins la campanya “volem el tren. 40 anys esperant el tren“”, encetada recentment pels col·lectius de les comarques de la Marina i de la Safor-Valldigna per reclamar el tren aprofitant que el passat 10 de febrer s’acomplien 40 anys que va desaparèixer la línia que unia els dos territoris.Per a Compromís els responsables d’aquesta situació continuen sent el Partit Popular i el Partit Socialista, “que han impedit amb les seues decisions que la connexió Gandia-Dénia siga una realitat”. I es mostren escèptics sobre les noticies d’un nou estudi que tardarà dos anys en concloure, assegurant que la ciutadania no pot permetre més receptes que ajornen la construcció d’aquesta infraestructura. Els valencianistes també reclamen als governs locals que actuen de manera conseqüent i que tornen a tindre aquest tema com a prioritari dins de l’agenda política: mirar cap a un altre costat ens converteix en còmplices del retard d’aquesta connexió ferroviària.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

  1. Retroenllaç: Ferrocarril Carcaixent-…Xeraco-Gandia, 150 anys – Compromís per Xeraco

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *