Compromís denuncia que a la comarca encara hi ha centres que poden perdre unitats escolars

Mostren el seu rebuig més ferm a la LOMQE i contra les supressions d’unitats escolars. Podeu consultar el document ací.

Conviden la ciutadania a participar a la xerrada “El preu de la LOMQE”, aquest dijous 20 de febrer a les 19 hores a Foment, a càrrec de Mª Ángeles Llorente Cortés, mestra i membre del Moviment de Renovació Pedagògica del País Valencià, organitzada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Safor-Valldigna.

Ahir dimarts es va publicar la resolució de la Conselleria d’Educació sobre l’arranjament escolar del curs 2014-2015 que posa en perill un total de 155 línies d’ensenyament en valencià d’educació Infantil i Primària de 136 escoles públiques del País Valencià, segons ha denunciat aquest dimarts Escola Valenciana. A la Safor, tot i que hi ha col.legis que han aconseguit que no es tanquen les seues unitats escolars, encara hi ha molts col.legis que corren perill de perdre unitats escolars.

A més, les retallades amb l’augment de ràtio per aula suposen pèrdua de llocs de treball a banda del tancament d’unitats escolars. És per això que des de Compromís asseguren que continuaran al costat dels centres educatius amb la seua lluita contra els drets dels alumnes de rebre una educació de qualitat amb els recursos pertinents.

“La política en matèria educativa per part de l’administració en mans dels populars també suposa la retirada d’inversió a la construcció i l’adequació  de centres i, retallades de beques a tots els nivells educatius. Així mateix, cal exigir i continuar demanant la no implantació de la reforma educativa LOMQE. Els objectius d’aquesta llei educativa són clars, pretén, mitjançant revàlides i itineraris, excloure l’alumnat d’una educació bàsica al més prompte possible, promovent un currículum centralista, amb assignatures de primera i de segona, i amb un caràcter clarament adoctrinador. Una llei que, en definitiva, suposa un atac sense precedents a l’educació pública“, segons ha denunciat la secretària d’educació de Compromís per la Safor-Valldigna.

Laura Morant ha anunciat que “davant aquesta situació de menyspreu continuat cap a l’ensenyament públic, el professorat, els pares i els alumnes, amb la implantació de lleis sense criteri pedagògic ni consens educatiu, aquest dijous 20 de febrer a les 19 hores a Foment, la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Safor-Valldigna (de la qual Compromís és membre) ha organitzat la xarrada “El preu de la LOMQE” a càrrec de Mª Ángeles Llorente Cortés, mestra i membre del Moviment de Renovació Pedagògica del País Valencià.” Conviden la ciutadania a participar en aquesta xerrada per tal d’aprofundir en les incoherències de la nova reforma educativa, i en els perills que la mateixa suposa per a les immediates i futures generacions.

“Des de Compromís volem mostrar el nostre ferm rebuig contra la supressió d’unitats escolars i contra la implantació de la LOMQE”.

Consulteu l’informe informe definitiu d’arranjament 2014-2015.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *