Asseguren que la comarca no pot suportar cinc anys més el trànsit de la N-332, sobretot després que es confirmara fa uns quants dies que no es farà la ronda sud. Mostren la seua preocupació després que la Generalitat plantege mantindre els peatges, una vegada finalitze la concessió, el 2019.

ap7blocsaforpan

Compromís per la Safor-Valldigna ha exigit aquest matí el rescat immediat del tram Xeresa-Oliva de l’AP7. Segons asseguren, a les localitats que pateixen diàriament el trànsit de la N-332 no se’ls pot demanar que esperen cinc anys més, fins que finalitze la concessió en 2019, més en un context en què s’està parlant de rescaptar autopistes a Madrid: Autopista Madrid-Toledo, les radials de Madrid ( R2-R3-R4 i R5) i altres com Ocaña-La Roda o el tram Cartagena-Vera. Totes elles discorren prop d’autopistes gratuïtes i ara són deficitàries per a les empreses explotadores de les concessions. “La data de 2019 queda massa lluny per a l’esperar l’alliberament de l’autopista AP7. Si a altres els responen a les demandes, a la Safor-Valldigna també volem que ens escolten després de molts anys de patiment i reivindicacions. També, una vegada descartada definitivament la construcció de la ronda sud o circumval·lació, després de múltiples promeses del PP i del PSOE. Molts ja avisàvem que aquesta no era la solució”.

Compromís també desconfia de les promeses, “tantes vegades incomplides” del Ministeri de Foment i ha mostrat la seua preocupació, després d’assabentar-se pels mitjans de comunicació que la Generalitat planteja, a partir de 2019, mantindre el cobrament a peatges, mitjançant un cànon. Així ho va anunciar ahir la Consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig.

Aquesta preocupació serà traslladada demà a les Corts, mitjançant una esmena del Grup Parlamentari de Compromís on es demana l’alliberament del tram Xeresa-Oliva. El tema és de la màxima importància. Món empresarial, societat civil i representants polítics hem d’anar de la mà”.