Compromís condemna les agressions feixistes a les Trobades i exigeix responsabilitats

La secretària comarcal assegura que la Delegació de Govern té bona part de culpa en autoritzar una manifestació d’un grup d’ideologia violenta contra una activitat que representa una festa per l’educació pública i en la nostra llengua com són les Trobades d’Escoles en Valencià.

trobades
IZQUIERDO: “Mentre es criminalitzen joves per publicar comentaris en les xarxes, s’autoritzen manifestacions violentes que han acabat amb 6 joves apallissats per grups extremistes, amb el vistiplau de les autoritats. Volem explicacions, exigim responsabilitats i que els culpables siguen identificats”.

Compromís per la Safor-Valldigna, mitjançant el seu Síndic a les Corts, Enric Morera, ha exigit explicacions i responsabilitats a la Delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León, per haver autoritzar una manifestació d’un grup d’ideologia feixista contra “una festa pacífica per l’educació pública i en valencià, com la Trobada d’Escoles en Valencià que va tindre lloc dissabte passat a Benirredrà”.

La secretària comarcal, Pepa Izquierdo, ha recordat que molts col·lectius “ja vam advertit que era una temeritat autoritzar la manifestació, no només perquè no tenia sentit, sinó perquè posava en perill la integrat de les milers de persones, la majoria xiquets, que s’hi donaven cita. Malauradament, els fets ens han donat la raó i 6 joves, 5 d’ells menors d’edat, van ser brutalment apallissats i van necessitar atenció mèdica. Mentre es criminalitzen joves per publicar comentaris en les xarxes, s’autoritzen manifestacions violentes de grups extremistes, amb el vistiplau de les autoritats. No cal recordar que aquest mateix grup va protagonitzar també impunement, fa uns quants anys, agressions amb pedres i altres objectes contra el Correllengua de Gandia i que va ferir a una regidora de Compromís de l’Alqueria, que a punt va estar de perdre la visió d’un ull”.   

És per aquesta raó, que exigeixen saber “qui i perquè va autoritzar l’esmentada manifestació, a pesar dels advertiments i d’haver estat negada en altres ocasions similars”.  

Finalment, Compromís ha mostrat tot el seu suport als joves agredits i a les seues famílies, així com a Escola Valenciana, organitzadora de la Trobada d’Escoles en Valencià de la Safor-Valldigna, a qui ha felicitat per l’èxit de la darrera edició.

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *