El candidat de Compromís-Primavera Europea conversava ahir amb veïnat, col·lectius, alcaldes i regidors a Tavernes, Xeresa, Oliva, Guardamar, Potries i Gandia. A la pàgina de Facebook en teniu una galeria.

actegandiaSebastiaD

La caravana de Compromís-Primavera Europea recorria ahir de nord a sud la nostra comarca per recollir la veu, les queixes, suggeriments i testimonis del veïnat de la comarca amb el compromís ferm de dur-la a Europa a partir del 26 de maig pròxim. El candidat, Jordi Sebastià, visitava a primara hora del matí el mercat de Tavernes de la Valldigna, juntament, l’alcalde, Jordi Juan, regidors i militants i simpatitzants de Compromís.

Tot seguit, es traslladava a a Xeresa on va departir i intercanviat necessitats amb els alcaldes de  Xeresa i Xeraco, Tomàs Ferrandis i Francesc Serralta, respectivament. Abans de continuar cap a Oliva, feia una aturada a la platja de l’Auir per llançar un advertència ‘in situ’ “a aquells que barregen política amb l’empresa, el servei públic amb els beneficis privats, i és que des de Compromís, des de Primavera Europea, no anem a consentir ni permetre cap agressió contra el nostre territori i farem tot el possible perquè Europa perseguisca sense treva als corruptes i als destructors del nostre medi natural. Van a pagar política i penalment eixes agressions contra l’entorn i contra les persones”. 

A Oliva, va dinar amb militants i simpatitzants i protagonitzava un café obert amb col·lectius de la ciutat, com ara l’associació d’afectades per la Fibromiàlgia, AFISA, a les quals va assegurar que, tot i que les competències sanitàries no són europees, sí es poden promoure polítiques encaminades a que la malaltia siga reconeguda i tractada com a tal als territoris membres de la UE i que les persones afectades puguen accedir a les ajudes que, en molts casos, ara se’ls nega.

Al llarg de la vesprada, Sebastià va visitar Guardamar on va estar rebut per l’alcalde, Josep Martínez Moncho, juntament l’alcalde de Palmera, Àlvar Català. El també alcalde de Burjassot es va interessar entre altres assumptes per la situació econòmica que pateixen molts ajuntaments com a conseqüència de l’endeutament de la Generalitat.

A Potries hi va comprovar exemples de com s’han concretat diferents inversions europees a la localitat. Acompanyat per l’alcalde, Joanfer Monzó, regidors,  militants i simpatitzants van visitar la restaurada casa-museu de la terrisseria d’Àngel Domínguez i van conversar sobre el futur de les inversions europees als municipis rurals.

Finalment, la jornada va finalitzar a Gandia on va tindre lloc un acte-sopar al carrer Tossal, amb la presència de més de 300 persones, presentat per la secretària local de Compromís, Laura Morant i l’actuació de la batucada Comboi de Guardamar de la Safor. Hi va participar la portaveu a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, qui va recordar les paraules de dirigents populars i socialistes, com Rita Barberà, Felipe González o Cañete, al voltant de pactes PP-PSOE, que demostren que “ens tenen por, perquè Compromís representa el canvi real a les institucions, la il·lusió i la regeneració democràtica que la societat reclama, cansada ja d’un model bipartidista més pròxims als poders econòmics que a la situació de les persones”.   

Per la seua banda, la secretària comarcal, Pepa Izquierdo, va animar la ciutadania a no deixar-se dur pel desencant i a votar en estes eleccions “perquè els pobles ens hi juguem molt i a Brussel·les es decideixen moltes qüestions que ens afecten directament”.

Emocionat i agraït per l’acollida dels saforencs i saforenques, el candidat Jordi Sebastià va tancar l’acte assegurant que no serà un eurodiputat a Brussel·les, sinò un valencià que recorrerà el País Valencià recollint les nostres necessitats. Sebastià va fer referència també al model bipartidista dels dos grans partits que acaben pactant més del 70 per cent dels assumptes que es tracten al Parlament Europeu.  “Nosaltres insistim que existeixen més colors, entre ells el verd de l’esperança i també el de la primavera, i per açò nosaltres animem a la ciutadania a rebel·lar-se democràticament i diumenge vinent, 25 de maig, anar a votar Primavera Europea, anar a votar a Compromís, Equo, Chunta Aragonesista, Partido Castellano, Democràcia Participativa, Por un Mundo + Justo, Coalición Caballas, Socialistas Independientes de Extremadura, Socialistas por Tenerife, Demos+ i la resta de formacions que s’han unit perquè la seua veu se senta a Europa i per representar les persones que menystenen aquells que només volen poder”.