Joan Baldoví: “Als valencians ens ix molt car ser espanyols. Som l’únic territori que, sent pobre, finança comunitats més riques”.

baldo04

El diputat al Congrés, Joan Baldoví, defensarà fins a 17 propostes de la Safor-Valldigna reivindicant inversions tan necessàries com el tren Gandia-Oliva-Dénia, l’alliberament de l’AP7, l’accés sud al port de Gandia, la construcció de l’EDAR de la Safor, l’adequació i millora del drenatge de la conca del riu Vaca, la compra de la platja de l’Auir o la regressió de les platges del sud de la comarca.

La portaveu comarcal de Compromís per la Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo, acompanyada pel diputat la Congrés, Joan Baldoví, ha presentat aquest matí a Gandia les propostes que els diferents col.lectius han elaborat perquè siguen incloses als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2015. En total, són més de 17 esmenes les que defensarà Baldoví i que representen una inversió de més de 340 milions d’euros per a la nostra comarca:

baldo02

Per a Izquierdo, amb  l’acceptació de les esmenes, “començaria a subsanar-se el deute històric de l’Estat amb el nostre territori”. Per això ha tornat a fer una crida als diputats valencians a Madrid, sobretot als del PP, “perquè recorden qui els ha votat i que han de representar i defendre, com fa Baldoví, els interessos del poble valencià i no diluir-se i rendir-se a la disciplina de partit, una vegada arriben a Madrid”.

País Valencià

baldo01

I pel que fa referència al País Valencià, els pressupostos tornen a castigar durament als valencians. Si bé és cert que aquest any hi ha un increment del 6’9% en les inversions, no és menys cert que en els últims 4 anys la retallada ha estat d’un 49’6%. Aquesta dada és molt més visible si comparem la inversió per habitant en les diferents CCAA. Novament els valencians, amb 156 €, tornem a estar per sota de la mitjana, que se situa en 242 €, 86 € de diferència. En una comunitat autònoma mal finançada, com reconeixen des del mateix Ministeri d’Hisenda, i amb un PIB per sota de la mitjana. El que la converteix en l’única comunitat autònoma que sent pobre finança altres CCAA el PIB de les quals és superior. “Per dir-ho planerament, una comunitat pobra que finança comunitats més riques. I tot això es rebla amb el fet que els valencians no veurem ni un sol euro del Fons de suficiència global, tot i que el mateix Ministeri d’Hisenda reconeix la necessitat d’un millor finançament per a la nostra comunitat autònoma”.

Per a Baldoví, els Pressupostos 2015, com els tres anteriors, són els Pressupostos de l’ajust per imperatiu legal. Passar del 5’8% de 2103 al 4’2%. Això suposa un altre ajust que es pretén fer augmentant els ingressos i retallant despeses. Més recaptació que no s’obtenen d’impostos a la banca o grans patrimonis o la revisió dels impostos que paguen grans empreses que disten de ser percentualment similars als que paguen petits empresaris, comerciants i autònoms. Per ajustos de balanços, inversions o suposades pèrdues, grans empreses amb grans salaris per a directius paguen relativament menys impostos. Per no parlar dels més de 230.000 milions que s’han injectat a la banca i que en interessos són una part important dels 35.519.000 que es destinen a pagar les despeses financeres del deute públic. “Un escàndol”.

Si a això afegim les retallades que s’efectuen als ajuntaments amb el dèficit 0 que no permet l’endeutament ni als que poden pagar, la iniciativa pública és anecdòtica com a motor de l’economia i l’ocupació

“Ho dèiem l’any passat i ho repetim ara: aquests pressupostos que el PP proposa amb la seua majoria absoluta condemna les comunitats autònomes i les corporacions locals a un atzucac i redueixen la seua capacitat per prestar els serveis transferits i obligatoris amb l’eficàcia necessària. S’ataca l’autonomia política d’aquestes institucions”.

Esmena a la totalitat

El diputat de Sueca ha presentat una esmena de totalitat contra el projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2015 per tractar-se d’uns comptes de la“retallada per imperatiu legal” i fets “contra les persones”, pel que demana la devolució al Govern.

Segons el text, aquests Pressupostos, com els dels últims quatre exercicis, s’emparen en una Constitució reformada “a les fosques” i “sense consultar al poble en referèndum”, el que permet que els comptes “es convertisquen en un instrument per governar contra les persones, retallant drets i serveis “en nom del compliment del Tractat d’Estabilitat de la UE.

“Els Pressupostos de 2015, com els anteriors, són els de l’ajust per imperatiu legal”, assenyala el diputat valencià, que creu que l’ajust de dèficit exigit a Espanya l’any que ve és “d’impossible compliment” i que “condemna a la població a una pèrdua de qualitat de vida insuportable”. “Aquests no seran els Pressupostos de la recuperació. Les polítiques de l’austericidi impedeixen el creixement i el consum. Anem cap enrere, perdent el tren del segle XXI”, opina.

baldo03

Segons el parer de Baldoví, les previsions sobre les quals s’assenten els comptes i les polítiques propostes “seran de nou un fracàs”, ja que “no serviran per a la sostenibilitat financera de totes les administracions públiques, ni per enfortir la confiança ni per produir estabilitat en l’economia”.

“Només aprofiten per acreditar la submissió del Govern a les polítiques d’estabilitat imposades per solucionar la crisi financera i les pèrdues de la banca i els especuladors a compte dels drets i el futur de les persones”, insisteix.

A més, el representant de Compromís critica durament en la seua esmena els esforços d’ajust que s’exigeix ​​a comunitats autònomes, a les quals “es condemna a prestar de manera incorrecta els serveis que té encomanats”, i als ajuntaments, als quals s’està empenyent a “la indigència”.

baldovi_izquierdoFORA

Tot al mateix temps que el Govern “impulsa canvis legislatius per retallar competències i serveis mitjançant la recentralització”. “Tot disfressat d’un màrqueting de les reformes que vol amagar la fallida fraudulenta de l’Estat mitjançant l’assumpció d’un deute il·legítim”, afegeix, recriminant al Govern central que pretenga “donar lliçons” de gestió eficient quan la major part del deute s’acumula en municipis i diputacions governades pel PP.

Pel que fa al contingut del projecte de llei, Baldoví rebutja decisions com incrementar en només un 0,25% les pensions, el que suposarà que “nou milions de pensionistes perdran poder adquisitiu”; la congelació dels sous dels funcionaris, la retallada en els pressupostos d’Ocupació i Foment, “ministeris clau en la creació d’ocupació” o la pujada de les dotacions per a Defensa.