Fototaula2

Divendres passat, Dones amb Compromís de la Safor-Valldigna vam celebrar a Bellreguard l’acte al voltant del Dia Contra la Violència sobre les dones. Amb el títol ‘La societat, contra la violència masclista’, la ponent de la xarrada, Andrea Ollero, responsable de violència de gènere al Col·legi Oficial del Psicòlegs i psicòloga de la Mancomunitat de la Safor, va traçar algunes línies importants tant en matèria de prevenció com d’intervenció respecte als fets dramàtics que ocasiona este tipus de violència, tant a les pròpies dones com també a altres víctimes dins de l’àmbit familiar com son els fills i filles.

Ollero va tractar les diferents vessants: policial, judicial, educativa, i també d’intervenció psico-social a les víctimes. El debat va estar molt enriquidor per les qüestions plantejades. Andrea Ollero també va donar a conèixer alguns projectes que, a hores d’ara, la Mancomunitat de la Safor està portant a cap en este sentit: la promoció d’accions de prevenció de la violència de gènere en adolescents i la realització, amb la col·laboració de la Diputació de València, d’un curs de formació sobre la violència de gènere des de la perspectiva local per a personal de l’administració local que intervenen en estes situacions (policia local, serveis socials, educatius, de joventut, etc).

Foto públic

Com a conclusió es va arribar a l’opinió general que este és un problema que cal tractar de manera transversal en tots els àmbits de la societat, i també que una de les claus està en la prevenció en l’educació per a la igualtat en la infància i en l’adolescència. Va quedar clar, també, que les administracions públiques no estan posant tots els recursos econòmics i humans necessaris fruit de les retallades en molts serveis públics. Fins i tot l’última reforma educativa oblida de manera clara la promoció de la igualtat.