Compromís denuncia que el PP vulga aprovar les línies d’autobús amb presses, per burlar ajuntaments, el nou govern valencià i el Pla de Mobilitat

-Des de l’1 de juny estan a exposició els projectes de les línies de Gandia a Pego, Vilallonga i Castelló de Rugat. Compromís denuncia que la Generalitat vulga aprovar les línies d’autobús sense tenir en compte el Pla de Mobilitat Comarcal ni els ajuntaments.
-“Demanem que es pare el procés i que es dissenyen de manera coordinada totes les línies de la comarca, tal com marca la llei”.

autobusos

La Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient ha posat a exposició pública el projecte de Servei Públic de Transport de Viatgers Gandia a Pego, Vilallonga i Castelló de Rugat. El termini per presentar al·legacions és de 30 dies des de la publicació al DOCV, des del 11 de juny.

En primer lloc, cal tindre en compte que, una vegada més, el govern en funcions del PP tira pel recte i no fa cas del Pla de Mobilitat Comarcal, el document que, segons la Llei Valenciana de Mobilitat, ha de determinar com han de ser les línies d’autobús a la comarca. La proposta de Pla de Mobilitat de la Safor-Valldigna va ser aprovada per tots els grups polítics a la Mancomunitat fa vora quatre anys i remesa a la Generalitat.

I no solament no fa cas al Pla de Mobilitat, sinó que el PP intenta diseñar les adjudicacions a presses per deixar-ho tot lligat abans d’anar-se’n. Ens sembla immoral i estudiarem si també és il·legal.

Compromís considera especialment greu que el procés s’estiga duent a terme en un moment en què la Generalitat Valenciana i el govern està en funcions, a l’espera de la formació d’un de nou -i, per tant, la mesura podria condicionar el futur govern-. També que en al llarg d’este període, els ajuntaments no estan constituïts i les alcaldies també estan en funcions. Les noves corporacions entren dissabte 13 de juny, i les regidories es distribuïran amb posterioritat. Per tant, els nous ajuntaments no tenen pràcticament marge per al·legar a les noves línies.

Des de Compromís presentarem les al·legacions corresponents però demanem que es pare el procés i que es dissenyen de manera coordinada totes les línies de la comarca, tal com determina la pròpia Llei Valenciana de Mobilitat, aprobada pel propi govern del Partit Popuar ara fa 4 anys..

Arxivat en: Comarcal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *