Safor sí, fracking no!

saforsi_frackingnoWEB

El 10 de gener de 2011 es publicà al BOE la Resolució de la Direcció General de Política Energètica i Mines per la qual es va fer pública la sol·licitud del permís d’investigació d’hidrocarburs anomenat Polifemo (Núm. 1.660) per part de Oil and Gas Capital SL.

ProyectoPolifemo1

La zona on es demana realitzar els estudis comprén els municipis de Gandia, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Barx, Favara, Pinet, Xeresa, Xeraco, Rafelguaraf, Carcaixent, Alzira i Quatretonda.

safor_valldignaAfeccio

L’activitat de l’empresa Oil and Gas Capital SL és l’extracció de gas no convencional que comença amb uns estudis previs.

RISCOS I ALTERNATIVES

Des de Compromís per la Safor-Valldigna creiem que aquestes tècniques són molt agressives amb el territori, posen en greu perill el nostre medi natural, tant pels mètodes d’investigació com d’extracció; la possible contaminació dels aqüífers per filtració és un risc que no podem assumir ja que són la principal via d’abastiment de la ciutadania de la comarca.

La necessitat de grans quantitats d’aigua per a l’extracció del gas és totalment incompatible amb el nostre territori, on l’aigua és un be escàs i preuat.

Els impactes ambientals que causaria una actuació d’aquestes característiques serien molt negatius per a la fauna, la vegetació i la mateixa salut de les persones. Perjudicaria greument el sector agroalimentari i afectaria directament a l’atractiu turístic de la comarca, els quals són el principal motor econòmic.

A Compromís hem manifestat en nombroses ocasions que el futur del model energètic passa per les energies renovables, cal invertir en la investigació i perfeccionament d’aquestes energies que tenim a l’abast al nostre territori per ser el més independents possibles de l’actual model fonamentat en l’explotació de recursos fòssils i causant del canvi climàtic i crisi econòmiques.

Apostem per un canvi en el model de desenvolupament on l’eficiència energètica, la racionalització de l’ús de l’energia i el bon aprofitament dels recursos naturals ens acoste cap a la sostenibilitat.