El BLOC-Compromís proposa una dinamització econòmica comarcal basada en la coordinació de projectes patrimonials i locals potents

El BLOC ha volgut posar com a exemple l’experiència de Potries, per a estendre’l a la comarca i al país. El consell comarcal analitza bones pràctiques dels municipis per buscar iniciatives que dinamitzen l’economia.

Pepa Izquierdo: “Cal insistir en què la protecció i potenciació del patrimoni de l’aigua ha d’abarcar tota la Safor”.

El passat dimarts 8 de gener, el saló de plens de l’Ajuntament de Potries va acollir una nova reunió de la permanent del Consell Comarcal del BLOC de la Safor-Valldigna. A la reunió van assistir alguns membres del BLOC de Potries, per posar sobre la taula propostes d’actuació i plantejar qüestions que haurien de marcar l’agenda de l’organització valencianista.

L’alcalde nacionalista, Juanfer Monzó, va desglossar i explicar l’aposta continuada per la dinamització econòmica basada en el patrimoni tant cultural com natural del municipi, tot i entenent-lo de manera ampla i compartida amb la resta de la comarca. Potries ha estat, i vol ser-ho en la línia política del BLOC i de Compromís, un exemple en el respecte al patrimoni. “Des de l’Ajuntament s’ha treballat de manera continuada i estratègica en aquests aspectes; també des dels governs anteriors”, ha reconegut Monzó.

potries022013w

I és que Potries ha dut endavant projectes com el de la col·lecció museogràfica de terrisseria ‘Ángel Domínguez, que acabarà recalant a la casa del que fou el darrer terrisser de la població. El consistori, amb una àrea de patrimoni i cultura que ha marcat unes pautes de treball de respecte pel patrimoni i dinamització de la cultura destacats, ha protegit els partidors, els molins, alguns trams de séquia, els llavadors, etc. I, els)últims anys, ha inclòs en el catàleg de béns protegits tots els elements de l’arquitectura de l’aigua. El projecte histórico-patrimonial s’ha completat amb un vessant de caire turístic, la “ruta de l’aigua”, i una xarxa de camins habilitats i senyalitzats per a la bicicleta.

Des del BLOC, ha explicat la secretària comarcal, Pepa Izquierdo, “volem valoritzar estes pràctiques, que marquen la diferència i que posen l’èmfasi en la potencialitat d’una personalitat territorial com a base per al desenvolupament local; amb un turisme patrimonial, cultural, on primen paisatge i identitat, a partir del qual poder crear nous perfils de llocs d’ocupació. Per això, volem treballar en estendre i potenciar la tasca dels ajuntament com el de Potries. I, en el cas del patrimoni de l’aigua, la protecció i potenciació caldria que abarcara tota la Safor, com en el seu dia es va proposar des de la Mancomunitat”.

De més a més, el BLOC proposa que la dinamització econòmica comarcal es base, precisament, en la coordinació d’estos projectes patrimonials i locals potents.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *