El Ple de Tavernes aprova demanar la retirada de l’esborrany de la reforma educativa “Wert”

El BLOC-Compromís també presenta mocions en la mateixa línia a Gandia, Oliva i la resta de municipis de la comarca.

Laura Morant: “La reforma educativa significa un perillós retrocés en la qualitat de l’educació i  atempta contra la cohesió social, amb propostes  pròpies d’una etapa predemocràtica que no s’ajusten al moment actual “.

Amb els vots a favors del BLOC (5), el PSOE (3), la regidora no adscrita, Karina Vercher i l’oposició dels 8 edils del PP, el Ple de l’Ajuntament de Tavernes aprovava anit la moció presentada pels nacionalistesdemanant al Govern de l’Estat la retirada de l’esborrany de l’avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) per part del Ministre d’Educació, Cultura i Esports, Wert,”perquè, tal i com està plantejat, significaria un perillós retrocés en la qualitat de l’educació i atemptaria contra els diversos aspectes en els quals es basa la cohesió social”.

La proposta que també es presentarà a tots els ajuntaments de la comarca amb representació del BLOC-Compromís, entre ells Gandia i Oliva, també sol·licita al Govern de la Generalitat i a tots els grups polítics de Les Corts Valencianes que en el cas de no retirar-se l’esmentat text, interposen un recurs davant el Tribunal Constitucional, ja que la LOMQE podria contradir el Capítol 3 de la Constitució en relació a les llengües oficials i vulnerar l’Estatut d’Autonomia Valencià.

Per a la secretària comarcal d’Educació, Laura Morant, la qual va assistir dissabte passat a Gandia a la  Jornada Escola pública i LOMQE, organitzada pel STEPV, “cal exigir també al Govern de l’Estat que qualsevol procés de reforma educativa es faça sempre a partir del diàleg i el consens amb la comunitat educativa”. A més, insten al Govern de l’Estat i al Govern de la Generalitat “a l’aturada de qualsevol reducció dels recursos humans, infraestructurals, logístics o econòmics a l’educació per evitar la pèrdua de qualitat i de les condicions d’ensenyament  que les mesures dels últims anys estan provocant”.

La moció de Compromís també proposta adherir-se a totes les iniciatives unitàries de les institucions, entitats i comunitat educativa en defensa d’un sistema educatiu públic i en valencià als nostres centres educatius.

Imatge: Josep Llácer i Llum Sansaloni, al ple de l’Ajuntament de Tavernes.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *